DR. SC. IVAN TOTH, dekan Veleučilišta Velika Gorica: Krupnim koracima idemo prema naprijed, no puno toga morat ćemo još uložiti u standard za studente

Završetkom projekta „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“ koji je realiziran u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Ghetaldus Optika d.d., dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth najavio je i tri nova projekta s kojima kreće Veleučilište

Veleučilište Velika Gorica uspješno je završilo EU projekt KOZMOK. Završetkom projekta „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“ koji je realiziran u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Ghetaldus Optika d.d., dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth najavio je i tri nova projekta s kojima kreće Veleučilište.

-Ovo je još jedan uspješan projekt na čemu trebam zahvaliti ovoj mlađoj generaciji, koja nas je pomladila na Veleučilištu. Za nama su još tri projekta koja smo odradili, tako da mi 15 posto ukupnih prihoda Veleučilišta ostvarujemo na ova način, a ta sredstva ulažemo u daljnji razvoj Veleučilišta. Naša je vizija da imamo posebne studije i studijske programe koji trebaju tržištu rada- kazao je dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth.

-Ovaj projekt je omogućio internacionalizaciju Veleučilišta i studijskih programa, kao i daljnje opremanje i tehnološko usavršavanje, a novi projekti na koje smo se već prijavili očekujemo da će sve to još poboljšati od infrastrukture, studijskih programa do internacionalizacije Veleučilišta. Da to stvarno želimo nastaviti pokazuje podatak kako i dalje imamo najnižu školarinu, a k tome uspijevamo i dalje upisivati dovoljan broj studenata- priča nam dekan, koji vjeruje kako će u narednom period doći do priljeva studenata iz inozemstva.

-To prvenstveno pokazuje naša internacionalna suradnja, a u tom smjeru mi smo donijeli tri strategije; Strategiju razvoja Veleučilišta, pod strategija je Strategija kvalitete, a tu je i već spominjana Strategija internacionalizacije- istaknuo je dr. sc. Toth otkrivši nam kako je Veleučilište Velika Gorica upravo danas dobilo obavijest kako je jedan priznati konzorcij zadovoljan radom Veleučilišta ponudivši im partnerstvo na novom projektu.

-To je prva dobra vijest, a druga je da mi nemamo problema s akreditacijom jer smo dobili akreditaciju naše djelatnosti za narednih pet godina. To znači da radimo dobru kvalitetu i da smo zadovoljili sve uvjete koji se od nas očekuj. Ono na što sam ponosan je podatak da smo stvorili veliki broj mladih osoba, koje su ponikle na ovom Veleučilištu- otkrio nam je naš sugovornik pohvalivši se kako na Veleučilištu Velika Gorica na osam studijskih programa studira oko 1500 studenata.

-Krupnim koracima idemo prema naprijed. Puno toga morat ćemo još uložiti u standard za studente, no zajedno s Gradom koji je prepoznao naš potencijal i koji nas stalno prati i tjera naprijed vjerujem da ćemo u tome i uspjeti- zaključio je dekan Veleučilišta Velika Gorica dr. sc. Ivan Toth.