Primarna zdravstvena skrb

Dom zdravlja u Velikoj Gorici dobiva nove specijalističke ambulante

Oformljena Radna skupina odradila je više sastanaka s Većeslavom Bergmanom, čime su mnoge stvari pomaknute s mrtve točke
DCIM100GOPRO Dom zdravlja Zagrebačke županije

Gordan Kompes, vijećnik Domovinskog pokreta u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice za vrijeme aktualnog sata gradonačelniku Krešimiru Ačkaru postavio je pitanje glede polikliničkog centra u Velikoj Gorici, koji je bio inicijativa Domovinskog pokreta.

-Zanima me u kojoj je to fazi i kada se građani Velike Gorice mogu nadati boljem zdravstvenom sustavu, bržoj dijagnostici i određenim specijalističkim zahvatima- upitao je vijećnik Kompes.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar odgovorio je kako je primarna zdravstvena skrb pod ingerencijom Zagrebačke županije, no kako je po tom pitanju napravljen niz aktivnosti.

-U tom kontekstu imenovana je Stručna radna skupina, obavljen je niz sastanaka s Većeslavom Bergmanom koji je glavni za Dom zdravlja u našoj županiji te je poduzeto niz aktivnosti i koraka koji bi trebali biti viđeni u budućnosti- naglasio je Ačkar.

Voditelj spomenute Radne skupine je Zvonimir Lovrić, koji je također ponovio kako je Grad nemoćan po tom pitanju, no kako u ipak napravljeni određeni pomaci.

-Zakonske pretpostavke ne postoje kako bi Grad mogao sudjelovati u bilo kakvoj organizaciji zdravstvenog sustava, tako da je Grad nemoćan s te strane. Otvaranje novih ambulanti u sustavu našeg zdravstva može biti samo temeljem odluke županije ili države. Radna skupina je odradila nekoliko sastanaka s doktorom Bergmanom, koji je šef Doma zdravlja Zagrebačke županije i postoji mogućnost da u sklopu zgrade Doma zdravlja na nekih 400 kvadrata otvorimo neke specijalističke ambulante- pojasnio je Lovrić.

Ostalo
Velika Gorica