Pritvoren 21-godišnjak

Dolijao serijski kradljivac: Ukrao čak 107 parfema, opljačkao i dva automat kluba

Mladić je počinio sveukupno 27 krađa, a u dvije se sukobio sa zaposlenicama
parfemi

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 21-godišnjakom kojega se tereti za sveukupno 27 krađa na području Zagreba, izvijestila je PU zagrebačka.

Spomenuti je, od 1. travnja do 3. svibnja, ponajprije došao u trgovinu na području Maksimira te s polica skinuo četiri parfema i krenuo prema izlazu. U tomu ga je pokušala spriječiti zaposlenica (55) koju je udario kada ga je primila za ruku te pobjegao. Na području Maksimira opljačkao je još četiri parfumerije, tako što je s polica otuđio sveukupno 20 parfema koje je spremio u vrećicu, sakrio pod jaknu ili u rukama iznio van. Također ga se sumnjiči za krađe u dva automat kluba u kojima je došao do prostora koji koriste zaposlenici te u jednom otuđio novčanik s novcem, a u drugom uzeo novac iz sefa.

Nadalje, na području Črnomerca, od 14. listopada 2023. do 19. travnja 2024. godine, u sedam navrata ukrao je 34 parfema tako što ih je u parfumerijama uzeo s polica, sakrio pod jaknu ili nosio u rukama te pobjegao. Potom je, od početka veljače do sredine svibnja, na identičan način u 11 navrata opljačkao 11 parfumerija na području Dubrave u kojim je ukrao 42 parfema, a krajem ožujka opljačkao je parfumeriju na području Trešnjevke u kojoj je ukrao četiri parfema. Naposljetku, početkom travnja, došao je u parfumeriju na području Trnja i ukrao tri parfema s polica, a kada ga je zaposlenica (27) pokušala zaustaviti, on joj se istrgnuo iz ruku i pobjegao.

Materijalna šteta cijeni se na 19.200 eura, a po dovršetku istraživanja mladić je, uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Grad Zagreb