Dolijao piroman iz Zagreba – U centru prouzročio tri velika požara

38-godišnjak je podmetnuo požar u dvorištu zgrade u Tkalčićevoj ulici, zapalio je terasu u Vlaškoj ulici te izazvao vatrenu stihiju na Opatovini

PUZ

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 38-godišnjakom kojega se tereti za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za oštećenje tuđe stvari.

Utvrđeno je kako je spomenuti krajem prošle godine ušao u dvorište u Tkalčićevoj ulici te namjerno podmetnuo vatru u prostoru za odlaganje smeća. Požar se nastavno proširio na pročelje stambene zgrade i parkirani osobni automobil te uzrokovao značajnu materijalnu štetu. Također, u vrijeme požara u zgradi se nalazila oštećena s dvoje maloljetne djece koji su uspjeli izvući živu glavu nakon što su vatrogasci nasilno otvorili vrata njihova stana.

Nadalje, sumnja se da je u travnju došao do terase ugostiteljskog objekta u Vlaškoj ulici gdje je otvorenim plamenom zapalio plastičnu oblogu konstrukcije krovišta terase. Nakon toga, pješice se uputio do haustora u Ulici Pod zidom gdje se kratko zadržao, da bi potom otišao na Opatovinu i zapalio drveni štand. Požar je zahvatio još nekoliko štandova koji su pri tome u potpunosti izgorjeli, kao i obližnji parkirani automobil. Ujedno je vatra oštetila i prozore stambenih zgrada.

Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima zasad je neutvrđena, dok je po dovršetku istraživanja 38-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.