Dobra vijest za sve sladokusce: U Zagrebu se otvara Knedlica Da! bar

Knedlice su nastale u suradnji s nekolicinom vrhunskih slastičara i kuhara, a ističe se suradnja s Petrom Jelenić i mentorstvo majstora slastičarstva Admira Karalića

Knedlica Bar

Za sve ljubitelje hrane i noviteta u Zagrebu imamo genijalnu vijest. Otvara se Knedlica Da! bar, mjesto specijalizirano za omiljene, svima dobro poznate loptice koje će u njihovoj ponudi dolaziti u slatkoj i slanoj varijanti. Mnoge ovo tradicionalno jelo asocira na djetinjstvo pa će u ponudi biti i klasičnih okusa poput šljive i marelice, ali i mnogih inovacija i zanimljivih kombinacija.

Knedlice su nastale u suradnji s nekolicinom vrhunskih slastičara i kuhara, a ističe se suradnja s Petrom Jelenić i mentorstvo majstora slastičarstva Admira Karalića. Krumpirovo tijesto puni se raznim nadjevima te oblikuje u kuglice veličine teniske loptice, a ekipa iz Knedlice drži se koncepta lokalnog, pa će tako namirnice nabavljati od domaćih OPG-ova i koristiti visok udio prirodnih sastojaka.

U početku, knedle ćete moći jesti u Ambar bistrou i baru na Britancu, u Ilici 67, te ih naručivati preko dostavnih servisa. Kod plasiranja Knedlice na tržište odlučili su se za princip franšize, a Ambar bar zbog svoje veličine, topline, odlične pozicije i ugodnog ambijenta bio je odličan prvi izbor za početak priče o knedlicama. U pripremi je također i njihova vlastita lokacija u Tkalčićevoj ulici, koja će nakon uređenja postati centralna zagrebačka oaza- piše journal.hr.

U novom baru uživat ćete u čak 17 različitih okusa knedla. Slane knedle dolazit će u okusima sedam vrsta gljiva, čvarci, pršut, sir i crne masline te piletina i šparoge, a od slatkih okusa nudit će se Ferrero, med i badem, čokolada i lješnjak, višnja, marelica, šljiva, kikiriki, kokos i badem, Ambar pistacio knedlica specijalitet, te još neke slatke kombinacije okusa. Uz knedlice će se moći uzeti i umaci od jagoda ili malina te kreme od Nutelle, a u recepturama je prisutan i čokoladni crunch, mljeveni i sjeckani lješnjaci, pistacio, bademi, orasi te svježe i sušeno voće.