Do jeseni u Lukavcu gotov projekt Aglomeracije

Ondje će uložiti oko 18.5 milijuna kuna, a tamošnji će stanovnici dobiti 250 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav te 6,7 kilometara aglomeracijske mreže, kao i novi asfalt na prometnicama

kronikevg

Aglomeracija Velika Gorica u punom je jeku, radovi se vrše na nekoliko lokacija, a među aktivnima je i on u Lukavcu. Ondje će uložiti oko 18.5 milijuna kuna, a do jeseni će tamošnji stanovnici dobiti 250 besplatnih priključaka na kanalizacijski sustav te 6,7 kilometara aglomeracijske mreže.

Stanje na terenu obišao je gradonačelnik Dražen Barišić te još jednom istaknuo kako dovršetku radova slijedi dugoočekivano asfaltiranje prometnica:

– Znam da sada nije lako čekati i trpjeti da se polože ove cijevi, no nakon ovoga se ide u sanaciju prometnica. Dug niz godina bili su problem prometnice, međutim da bi došlo do ceste bila je potrebna kanalizacijska mreža, objasnio je Barišić.

Naposljetku, što se projekta Aglomeracije tiče, valja istaknuti kako je prije desetak dana započela nabava pročistača, vrijednog oko 100 milijuna kuna, a koji će biti jedan od najmodernijih i najsuvremenijih u Hrvatskoj.