Dolijao 43-godišnjak

Diler u kući stvorio uvjete za uzgoj marihuane, policija mu prekinula biznis

Uzgajao 55 komada biljke marihuane
foto05 PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u zasad neutvrđenom razdoblju, u obiteljskoj kući na području Peščenice uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio, vagao i prerađivao, nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

PU zagrebačka

Tijekom 9. srpnja u popodnevnim satima pretragom kuće kojom se koristi osumnjičeni pronađena su dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje tipa droga u kojima je sveukupno bilo zasađeno 55 komada stabljika konoplje, 582,1 gram konoplje tipa droga pakirane u dva pakiranja te digitalna vaga za precizno mjerenje mase.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika
Grad Zagreb