GASTRO TUROPOLJA

DAŠAK DALMACIJE U TUROPOLJU Ivanković: Želja nam je da preko hrane i pića Velikogoričani upoznaju dolinu Neretve

Na 23. Gastru Turopolja i ove godine sudjelovali su i gosti s Neretve koji su Turopoljcima i njihovim gostima na manifestaciji pripremali dalmatinski crni rižot
DSC_1362

Zlatko Ivanković kaže kako je pripremom crnog rižot htio Velikogoričanima dati mogućnost da probaju i nešto drugačije od kotlovine i mesa i da u Turopolju dožive malo mora.

-Iz Velike Gorice sam, ali igrom slučaja završio sam u Dalmaciji i tamo sam već 15 godina. Skoro sam i postao njihov. Htio sam ih dovesti na manifestaciju, da ljudi probaju čari Dalmacije i doline Neretve koja nije toliko turistički popularna. Ranijih godina smo radili brujet od žaba, a ove godine smo se odlučili raditi crni rižot, kaže Ivanković.

Dodaje da je interes svake godine sve veći.

– Evo jednostavno ne znam uopće kako ćemo ovo sve odraditi, ali o potrudit ćemo se da svi budu zadovoljni oko toga, kaže naš sugovornik i dodaje da će pripremiti vjerojatno oko 800 porcija.

Također, na štandu nude i agrume po kojima je dolina Neretve nadaleko poznata.

– Donijeli smo ljudima malo mandarina da probaju prave stvar, vina iz vinarije Grmoja čisto da probaju proizvode iz tog dijela Hrvatske, kaže Ivanković i dodaje da mu je želja da preko odlične hrane i pića Velikogoričani upoznaju dolinu Neretve te tako počnu i dolaziti u taj prekrasan kraj.

Događanja
Velika Gorica