Crveni križ Vrbovec: Uručena vrijedna donacija Centru Stančić

Crveni križ Vrbovec pružio je podršku Centru u zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine, povezujući ih sa svojim volonterima, koji su za potrebe Centra u prijevodu i tumačenju njihovih potreba i zdravstvenog stanja

Dr.sc. Vitaly Sarancha, dr.med., inače, predsjednik profesionalne udruge znanstvenika i stručnjaka „Međunarodna asocijacija za informacijsku medicinu – MAIM“, jučer je u Vrbovcu uručio vrijednu donaciju invalidskih pomagala za troje teških invalida koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić. Donacija je pribavljena sredstvima M+Grupacije, a i ovoga je puta uručena najtežim invalidima, kojima je to svakako najpotrebnije.

Tako dr. Sarancha, ne samo da pomaže raseljenim osobama iz Ukrajine; on svakodnevno pomaže i pacijentima u Domu zdravlja Zagrebačke županije, jer već godinama radi u ambulanti u Rakovcu.

Voditeljica Odjela stanovanja u Centru za rehabilitaciju Stančić Dubravka Brcković navodi da je od početka rata u Ukrajini njihov Centar prihvatio i zbrinuo 20 teških invalida, od kojih je 17 zadržano na dugotrajnom smještaju. Invalidska pomagala kojima raspolažu su stara, derutna i time nefunkcionalna.

Crveni križ Vrbovec pružio je podršku Centru u zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine, povezujući ih sa svojim volonterima, koji su za potrebe Centra u prijevodu i tumačenju njihovih potreba i zdravstvenog stanja. Radi se o teškim invalidima koji se ne mogu služiti različitim pomagalima za prevođenje te je time i nastala ova inicijativa. Iako su se danas prilagodili suživotu, naučili se sporazumijevati, nedostaju im kontakti i informacije od obitelji iz Ukrajine, te im ovakvi susreti i izrazi pažnje puno znače.