BUDUĆNOST JE STIGLA: PlayStation 5

play station 5

Iako pogođen pandemijom, Sony je danas putem YouTube i Twitch kanala predstavio svoju najnoviju konzolu za ultimativni gaming, PlayStation 5.

Tehnički naprednija od vrhunskih računala, ova konzola posjeduje posebno izrađen SSD disk za koji Sony tvrdi da je i do 10 puta brži od onog u PS4 konzoli. Modernog zakrivljenog izgleda, konzola dolazi u bijelog boji s crnim unutarnjim dijelom.

Danas je predstavljena verzija koja podržava disk, kao i ona isključivo digitalna. Što će točno uz posebni SSD pokretati ovu zvijer, još nije potvrđeno, no poučeni iskustvom s PS4, vjerujemo kako će nas Sony sve iznenaditi.

Također, predstavljene su i igre „nove generacije“ koje će izaći za PS5. Prva među njima je Horizon 2: Forbidden West, nastavak na prethodnu Horizon: Zero Down igricu. Marvel’s Spider-Man Miles Morales, iduća igra u najavi sigurno će razveseliti sve ljubitelje Marvela. Ovo je nastavak na Marvel’s Spider-Man igru iz 2018. godine, a koja do danas ostaje ekskluzivno igra za Sony PlayStation platformu. Resident Evil 8: Village, Gran Turismo 7, Ratchet and Clank: Rift Apart, Demon’s Souls Remake, Death Loop, NKA 2K21, Sackboy: A Big Adventure, Hitman 3, GhostWire: Tokyo, Godfall, Pragmata, Astro’s Playroom, Oddworld: Soulstorm, Returnal, Destruction Allstars, Project Athia, Stray, Kena:Bridge of Spirits i Bugsnax su ostale igre „nove generacije“ koje su nam najavili.

Posebno nam je predstavljeno izdanje GTA V igre, koja dolazi 2021. godine na Sonyjevu novu konzolu. Svi vlasnici konzole igru će dobiti besplatno, a kako bi Sony dodatno motivirao igraće na prelazak s PS4 verzije na novu, Sony poklanja $1 million novaca u igri svima koji posjeduju PS4 verziju igre. S nestrpljenjem iščekujemo ovaj remake najpopularnije igre današnjice.

Točan datum izlaska kao ni cijena same konzole danas nisu potvrđeni. Ostajemo pri Sonyjevoj izjavi da ćemo novu konzolu dobiti za zimske blagdane 2020. godine! S obzirom na najavljene igre, sa sigurnošću možemo reći da će ova konzola biti potpuni hit ove zimske blagdane.

U nastavku donosimo najave najuzbudljivijih igrica:
Hitman III 
GTA V
NBA 2K21
Marvel’s Spider-Man Miles Morales

Hrvatska
Tehnologija