Bliži se otvorenje Zagreb Clown Festivala uz kazališnu predstavu “Zaboravi na Dulcineu”

Riječ je o jedinom festivalu u regiji koji u centar stavlja glumačku tehniku kazališnog klauna i koji dovodi velika imena klaunske kazališne scene iz Hrvatske i inozemstva
zagreb clown festival

Polovicom ovog mjeseca u metropolu po treći puta stiže međunarodni Zagreb Clown Festival u organizaciji Triko Cirkus Teatra. Od 12. do 15. svibnja publika će u Kulturnom centru Travno i Vlaškoj 92 imati priliku zaboraviti na sve loše, tužno i ružno u svojim životima te se prepustiti najboljem lijeku za sve probleme – smijehu.

Riječ je o jedinom festivalu u regiji koji u centar stavlja glumačku tehniku kazališnog klauna i koji dovodi velika imena klaunske kazališne scene iz Hrvatske i inozemstva. Ovogodišnji gosti i izvođači stižu iz Belgije, Njemačke, Brazila, Kanade i Hrvatske kako bi vas izliječili od pesimizma, naučili da sa sebe otresete neuspjehe i gipko se uzdignete nakon životnih padova.

Zanimljivost ovogodišnjeg festivala su i prenosive festivalske ulaznice po cijeni od 200 kuna s kojima možete gledati svih pet predstava. Ukoliko na neku ipak ne možete stići, svoju festivalsku ulaznicu možete predati osobi kojoj bi dobro došlo da zaboravi na svoje brige uživajući u klaunskom kazalištu. Posjetitelji će prilikom predaje karte dobiti bedž koji će kao potvrda o kupnji ujedno moći služiti kao suvenir i nakon završetka festivala. Cijena za pojedinačnu predstavu je 60 kuna, a ulaznice se mogu kupiti online ili na blagajni KUC-a Travno.

Otvorenje festivala uz predstavu “Zaboravi na Dulcineu”

Iz godine u godinu Zagreb Clown Festival broji sve veći broj posjetitelja, a program je sve bogatiji. Ovogodišnji glavni program uključuje pet kazališnih predstava, a na rasporedu popratnog programa su radionica klaunerije poznate “Masterclass Nole Rae”, panel rasprava “O kakvoći zraka između klauna i publike” te projekcija filma “Emmet”.

Festival će otvoriti predstava “Zaboravi na Dulcineu“, 12. svibnja u 20 sati.

U “Zaboravi na Dulcineu” fluidnu figuru kazališnog klauna puštamo da kroči tvrdoukoričenim izdanjima kanonske literature. Tako dovedeni u suodnos i klaun i klasik prepoznaju ono što ih veže: besmrtnost kao modus postojanja (poznato je – ni klauna ni klasika nikad ne zahvaća konačnost smrti), ali i isti predmet interesa – ono suštinski ljudsko. Dekonstrukcija klasičnih tekstova – od Shakespearea do Šenoe – ovdje je primarno ludističkog nadahnuća, klaun se s tekstom igra, kao s kockama, koje rastavlja i ponovno sastavlja, kao što to čini dijete, nevino i bez druge primisli osim užitka u igri. Koncept predstave je režirala Lee Delog, za dramaturgiju je zaslužna Marija Antić, za glazbu Davorka Horvat, a predstavu izvode Iva Peter Dragan, Nikolina Majdak, Davorka Horvat i Rok Jurčić. Predstava je namijenjena osobama starijima od devet godina.

Raspored događanja možete pronaći OVDJE, dok svoju ulaznicu još danas možete kupiti na POVEZNICI.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska