Bivša zgrada rodilišta i Galerije Kordić ide u energetsku obnovu

Gradonačelnik Dražen Barišić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Domagoj Ilečić najavili su danas početak radova na energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave na Šetalištu Franje Lučića, koja je mnogim Goričanima poznatija kao bivše rodilište i Galerija Kordić

Gradonačelnik Dražen Barišić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Domagoj Ilečić najavili su danas početak radova na energetskoj obnovi zgrade Gradske uprave na Šetalištu Franje Lučića, koja je mnogim Goričanima poznatija kao bivše rodilište i Galerija Kordić, kao i izgradnju Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja.

Domagoj Ilečić podsjetio je kako je Grad 2018. godine započeo pripremati ovaj projekt, koji je početkom 2019. apliciran na sufinanciranje za EU sredstva za energetsku obnovu javnih zgrada.

-Ovo je jedan od najvrjednijih dijelova našeg grada kada govorimo o kulturno-povijesnom građenju. Stalo nam je do ove zgrade kako bi ona bila što reprezentativnija, jer ovdje se planira i gradnja Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja. Time će ovo dvorište dobiti onu kemiju koju je nekada davno i imalo- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić uz poruku „Ljudi idemo dalje delat“.

Završetak radova na obnovi zgrade očekuje se do kraja godine, a obnovom će se na godišnjoj razini štedjeti 73 posto na cjelokupnim energentima.

Uz EU sredstva za obnovu zgrade dobivena su i sredstva za izgradnju Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja. Ukupna vrijednost ova dva projekta je 13 milijuna kuna, od čega je gotovo 80 posto bespovratnih sredstava.