Ban Jelačić prvak Hrvatske u elektroničkom pikadu

U Matuljima iznad Opatije proteklog vikenda održano je 25. ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu, na kojem su u četiri kategorije nastupile 93 ekipe iz cijele Hrvatske. U elitnoj prvoj kategoriji natjecanja, do naslova prvaka došla je zaprešićka ekipa Ban Jelačić u sastavu; Dragutin Pečnjak, Dean Biškupić, Matija Gazibara,Željko Grubišić, Davor Gregurić i Davor Garašić.

Oni su u finalu lijeve strane prvo bili bolji od najvećih favorita natjecanja, kaštelanskog Posejdona 2, dok su u „finalu finala“ dva puta porazili renomiranu zagrebačku ekipu Janje Next Team (9:6, 9:3). Nakon što su prošle godine bili viceprvaci, ove su godine napravili još jedan iskorak ka boljim rezultatima, a trenutno u svojim rukama drže dvije najveće klupske titule – titulu ekipnih prvaka Hrvatske te titulu pobjednika Kup natjecanja.

Pred ekipom je nastavak natjecanja u talijanskom Caorleu, gdje se od 9. do 15. lipnja održava Europsko prvenstvo u sklopu kojeg će se održati i Eurokup (europsko klupsko natjecanje), a na kojem će Ban Jelačić pokušati napraviti još jedan u nizu dobrih rezultata.