Dečko koji je zaslužio ovaj trenutak

ANTE BUDIMIR, nakon plasmana na EURO: Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri

Hrvatska je golom Ante Budimira svladala Armeniju i izborila vizu za EURO u Njemačkoj
Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na EURO 2024. koji će se održati u Njemačkoj zahvaljujući 1-0 pobjedi protiv Armenije u susretu posljednjeg kola. Pogodak koji je Vatrene odveo na EURO postigao je Ante Budimir u 43. minuti.

-Borna je brzo centrirao i ja sam znao gdje trebam napasti. Meni kao napadaču nema ljepšeg od toga da zabijem gol. Moja žena i bake nekad ne razumiju što se sve radi na terenu pa me pitaju gdje je gol. Pa evo danas su ga vidjele- kazao je nakon susreta u izjavi za TV Ante Budimir, koji se u reprezentaciju vratio nakon jednogodišnje stanke.

-Imao sam pomiješane emocije dok nisam bio u reprezentaciji. Profesionalno sam bio strpljiv, radio sam na sebi, vraćao formu i čekao priliku. Tu je i navijačka strana, navijao sam za Hrvatsku cijelo vrijeme. Ovo mi je jedan od najdražih golova u karijeri. Htio bih uživati u današnjem danu, a od sutra me čeka moj klub- nadodao je Budimir i poručio kako je Hrvatska uvijek konkurentna na velikim natjecanjima.

-Znamo što želimo i ne sumnjam da će tako biti u Njemačkoj. Tamo smo i znamo što nas čeka. Kao i uvijek, potrudit ćemo se dati na terenu sve od sebe- zaključio je Budimir.

 

Hrvatska
Sport
Velika Gorica