Album “Bog” PipsChips&Videoclipsa izlazi po prvi puta na vinilu

Album „Bog“ originalno je objavljen u studenom 1999., a najavio ga je najduži singla Pipsa do tada – „Dan, mrak“ sa svojih 7 minuta i 12 sekundi

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon „Dernjave“, „Fred Astaira“ i „ShimpooPimpoo“, uskoro će i album „Bog“ iz 1999. ove jeseni izaći na vinilu, a svojevrsna najava njegovog izlaska veliki je koncert koji će PipsChips&Videoclips 10. rujna odsvirati na zagrebačkoj Šalati, najavila je agencija LAA.

Album „Bog“ originalno je objavljen u studenom 1999., a najavio ga je najduži singla Pipsa do tada – „Dan, mrak“ sa svojih 7 minuta i 12 sekundi. Upravo to ime nosio je i novi label i nakladnik albuma, u vlasništvu benda, koji je po prvi put predstavljen.

„Bog“ je sniman u ljubljanskom Tivoliju, pod producentskom rukom Denykena, i donio je autorski najrazigranije Pipse, bitno drugačije od onih na prethodna tri izdanja. Album su promotivno gurali singlovi „Mars napada“, „Narko“ i „Motorcycle Boy“, a još niz pjesama, poput „RositaPedringo“, „Sao Paolo“, „Trener morskih pasa“ ili naslovna „Bog“ i dan danas su na koncertnom repertoaru benda. Izdanje je pratila turneja „Fenomenalan dan“ odsvirala u brojnim kazalištima.

Utjecajno, s ove povijesne distance, u „Bog“ je jedan od najvećih i najvažnijih albuma, ne samo zagrebačkog rocka, nego kompletne domaće scene, ocijenio je LAA koji objavljuje to vinilno reizdanje.

Najveće pjesme s „Boga“ i ostatka repertoara, počevši od „ShimpooPimpoo“ i završno s posljednjim singlovima ,PipsChips&Videoclips donose na svoj prvi samostalan nastup na stadionu Šalata, planiranom još davne 2020., a realiziranom za kraj ovog ljeta.

Do sada je prodano više od 70 posto kapaciteta stadiona, a preostale ulaznice po aktualnih 100 kuna mogu kupiti do srijede, 31. kolovoza.