AJMO GORICA: Trener Andrija Nikolić vjeruje u pozitivan ishod

Na put dug 900 kilometara gorička se ekspedicija uputila kasno sinoć, a danas uoči ručka stigla je na konačno odredište, gdje je u poslijepodnevnim satima odrađen i trening

Nakon tri godine rukometaši Gorice ponovno izlaze na europsku scenu. U kasno ljeto 2017. godine Goričani su igrali u tadašnjem Kupu EHF-a protiv estonske Polve Serviti, dok će sutra u Rumunjskoj gostovati u Turdi kod AHC Potaissa.

Na put dug 900 kilometara gorička se ekspedicija uputila kasno sinoć, a danas uoči ručka stigla je na konačno odredište, gdje je u poslijepodnevnim satima odrađen i trening.

-Europa je pokucala na vrata. Utakmica nam se približila i s nestrpljenjem je očekujemo- kazao nam je uoči puta za Rumunjsku trener Andrija Nikolić, kojem će ovo biti trenerski debi u Europi nakon niza utakmica koje je odradio kao pomoćnik u PPD Zagrebu.

-Oni su jako dobra momčad. Dugi niz godina igraju zajedno i prema informacijama s kojima raspolažem oni su takmičarska ekipa. Čak i dosta „prljava“, a doma jako teško gube utakmice- priča nam gorički trener, koji ima recept kako ih iznenaditi.

-Pokušat ćemo iskoristiti te njihove nedostatke kojih nema puno. Brzina i trčanje trebaju biti naš forte. Na taj način trebamo ih spriječiti da nam postižu lake golove, kako bi stalno igrali 6 na 6, dok mi trebamo tražiti svoju šansu u kontri i polukontri.

U pripremi ovog dvoboja Goričani su odigrali kontrolne utakmice s Bjelovarom i Metalcem, a sudjelovali su i na turniru u Dubravi gdje su odmjerili snagu s naša još dva euro predstavnika Dubravom i Spačvom.

U tim utakmicama Nikoliću su na raspolaganju bili i Davor Ćavar, Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, koje je PPD Zagreb Gorici ustupio za europske utakmice.

-S njima dobivamo na dodatnoj širini, zbog čega će nam biti lakše držati ritam i intenzitet kroz cijelu utakmicu, budući da na svakoj poziciji imamo igrače koji se mogu rotirati i odraditi posao kako treba- rekao nam je Nikolić, koji vjeruje kako momčad uoči uzvratne utakmice može izvući „živi“ rezultat.

-Glupo je reći da je poraz dobar. Ja vjerujem da mi njih možemo tamo dobiti. Teško je prognozirati kako će se razvijati utakmica, no uvjeren sam da imamo snagu da izvučemo pozitivan rezultat- za kraj će gorički trener.

Utakmica u Rumunjskoj igra se od 17 sati.