Adventska bajka u Koprivnici: Otvoren je i Srednjovjekovni božićni sajam

Na programu je bila izrada skulptura od leda, prezentacija gina sa srednjovjekovnim somellierom, a sve je zaokružio vatreni show Koprivničkih mušketira i haramija

Damir Spehar/PIXSELL

Početak adventskog razdoblja u gradu Koprivnici otvoren je ukrasnim lampicama, paljenjem svijeća na vijencu te atraktivnim klizalištem. Otvorenje Srednjovjekovnog božićnog sajma otvoreno je pak prošlog petka.

U prostoru sajma mogao se vidjeti sajam starih zanata, trgovci i obrtnici, pogledati srednjovjekovno slikarstvo, srednjovjekovne jaslice, isprobati streličarstvo za djecu ili pogledati izložbu srednjovjekovnih glazbala. Pripremaju se jela po srednjovjekovnim recepturama, kuha se vino, peku se kesteni, a za sam dan i čin otvorenja Podravkini kraljevski kuhari spremili su kraljevsku gozbu.

Nakon otvorenja na programu je bila izrada skulptura od leda, prezentacija gina sa srednjovjekovnim somellierom, dok je sve zaokružio vatreni show Koprivničkih mušketira i haramija.

U prizemlju Muzeja grada Koprivnice održavat će se raznovrsne radionice za najmlađe posjetitelje. Sajam će biti u ekološkom  duhu pa će se piti i jesti iz posebnih krigli i posuda.