AČKAR O PRVIH ŠEST MJESECI RADA: Započeo sam mandat odgovorno prema građanima i gradu

Gradonačelnik Velike Gorice podnio je izvješće o radu za razdoblje od lipnja do prosinca 2021. godine

Na 6. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice usvojeno je izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od lipnja do prosinca 2021. godine.

To je ujedno prvo izvješće o radu koje je na toj funkciji podnio gradonačelnik Krešimir Ačkar, a koji je tom prilikom istaknuo da je svoj mandat započeo odgovorno prema građanima i gradu, a takav način rada obećaje i dalje – otvoreno, s osobnim ciljem razvoja Velike Gorice i prosperiteta stanovnika.

– U fokusu mojeg djelovanja bilo je kontinuirano uređenje komunalne i društvene infrastrukture opsežnim programom asfaltiranja i rekonstrukcija prometnica i nogostupa. Aktivno se radilo na uređenju i uvođenju novih kapaciteta predškolskih i školskih objekata, vatrogasnih i društvenih domova, igrališta i dječjih parkova, rekao je Ačkar.

Uz navedeno, tih šest mjeseci obilježila je i analiza javnolinijskog prijevoza putnika koja je donijela nove perspektive u vremenima turbulentnog rasta cijena, a u ovom razdoblju potpisano je i sedam ugovora za EU financirane projekte, ukupne vrijednosti veće od 12,6 milijuna kuna.

Također se vodilo računa o svim skupinama građana, a valja istaknuti da je Grad osigurao najveće umirovljeničke božićnice u Hrvatskoj, u školstvu, uz besplatne radne materijale i stipendije, pomoćnike u nastavi te je preuzeo dio troškova kako bi ublažio nezavidnu situaciju stradalih u potresu.

– Krajem 2021. izglasan je rekordan proračun u visini 633 milijuna i 570 tisuća kuna. Najveći dio bit će izdvojen za prometnu i komunalnu infrastrukturu, za socijalnu zaštitu, poboljšanje predškolskog i školskog odgoja jer interes Grada Velike Gorice je zadržati titulu najuspješnijeg grada u RH po ulaganju u obrazovanje, demografiju i mlade, zaključio je Ačkar.

Oporba je kritizirala metodologiju izvješća te istaknula kako, prema njima, nedostaju informacije poput onih vezanih za projekt Aglomeracije, stanogradnju, zdravstvenu skrb i obnovu nakon potresa, dok je pozicija podržala izvješće istaknuvši kako se mnogo radilo te se nije odustalo od obećanih projekata.