FOTO: Najlepše je biti muzikaš u svom povratničkom izdanju

Muzikaši su pokazali i dokazali da je najlepše biti muzikaš
310621873_1367085974096508_5546615757571955799_n

Ove godine nastavljena je manifestacija „Najlepše je biti muzikaš“ u Mariji Gorici, a obnova je to tradicije koja je na kratko prekinuta 2018., a započela je još 1997. godine. Iako je ovogodišnje, povratničko, izdanje manifestacije bilo planirano na novouređenom Goričkom trgu, vrijeme nije išlo na ruku organizatoru pa je sve preseljeno u sportsku dvoranu osnovne škole.

-Teško je bilo ponovno zainteresirati izvođače za ovu manifestaciju nakon pauze od pet godina. Neki su otišli u mirovinu, neki su se rasformirali, dosta njih je zauzeto svirkom, ali ovi koji su se odazvali daju nam nadu da će iduće godine biti više izvođača, a nadajmo se i boljem vremenu- rekla je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić.

Organizatori ove manifestacije i nadalje su Udruga „Marijagorička zipka“, Udruga Trsje, Općina Marija Gorica i TZ SSDiB. Uspjelo se okupiti desetak izvođača, a u njihovim nastupima i u gastro ponudi uživao je i lijepi broj posjetitelja. Spomenimo kako su na marijagoričkoj manifestaciji ove godine nastupali KUD Zgubidan, KUD Mihovila Krušlina, TS Peharček, Klapa BRV, Zvuci zagorja, Ansambl Zagorje, Čale i prijatelji, Domino i Mirjana Bajzec te gost iz Slovenije Lojze Ogorevc, a cjelovečernju zabavu ponudila je grupa Desperado.

Osvrt na ovogodišnju manifestaciju dao je i direktor TZ SSDiB Vladimir Šinko podsjetivši kako je ova povratnička akcija nešto skromnija nego je to publika navikla, ali već iduće godine sve će biti vraćeno u očekivane gabarite.

-Hvala svima koji su se odazvali iako je vremena za cijelu organizaciju bilo relativno malo. Pokrenuli smo priču ponovno nakon stanke, a to je najvažnije- rekao je Šinko.

Muzikaši su pokazali i dokazali da je najlepše biti muzikaš, a svi koji nisu muzikaši rado slušaju i gledaju muzikaše.

Događanja
Hrvatska
Marija Gorica
Općina
Zagrebačka županija