Drama na Medveščaku

Dva lopova pokušala provaliti u automobil. Ganjali ih policajci, došlo i do pucnjave

Lopovi su naposljetku svladani i privedeni, a u tijeku je kriminalističko istraživanje
Nova policijska vozila na ulicama Šibenika Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o pokušaju provale koji se jučer dogodio na području Medveščaka.

Na parkiralištu u Remetskoj ulici, oko 11:30 sati, policajci su uočili dva muškarca za vrijeme provale u osobni automobil krapinskih tablica, inače u vlasništvu 70-godišnjakinje. Nakon što su im se predstavili službenom značkom i iskaznicom, obojica su se dali u bijeg.

– Jednog od njih nekoliko metara od samog mjesta događaja sustigao je jedan od policijskih službenika te ga uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitio, dok je drugi policijski službenik nastavio slijediti drugog muškarca prema obližnjem šumskom predjelu.

– Dolaskom na šumovito područje, policijski je službenik, u cilju traženja pomoći, na siguran način u zrak ispalio jedan hitac iz službenog vatrenog oružja, a ubrzo potom uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje, uhitio počinitelja, navode iz policije.

Lopovi su privedeni u službene prostorije gdje im je utvrđen identitet, a riječ je o 50-godišnjem hrvatskom i 28-godišnjem bosanskohercegovačkom državljaninu. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Crna kronika
Grad Zagreb