Evo kako se testirati

Mensa i ove godine testira inteligenciju Hrvata

Mensa će obilježiti Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu, 28. rujna
Zagreb: Međunarodni dan inteligencije održan u prostorima Mense Filip Kos/PIXSELL

Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u subotu, 28. rujna. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije zaprimit će poziv na učlanjenje u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranjima inteligencije 28. rujna u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, Hrvatska Mensa petnaesti put uzastopce sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije. Hrvatska se Mensa još 2010. godine, na inicijativu njemačke Mense, prvi put priključila obilježavanju Međunarodnog dana inteligencije, u kojem je osim Hrvatske tada sudjelovalo još 18 nacionalnih Mensi s četiri kontinenta.

– Tijekom ove godine zabilježeno je blago povećanje broja pristupnika koji na testiranjima zadovolje uvjet za učlanjenje. Navedeno može biti dodatna motivacija ljudima koji razmišljaju o testiranju, no na to se još nisu odvažili. Spoznaja o vlastitom potencijalu, odnosno kvocijentu inteligencije, može dovesti do povećanja samopouzdanja i proaktivnosti pri izvršavanju poslovnih i životnih izazova, rekao je Mario Erceg, predsjednik Hrvatske Mense.

Iz Odjela za organizaciju testiranja Hrvatske Mense posebno pozivaju učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. Prijava na testiranje moguća je preko webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojima primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste rodno su i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci s testiranja, obavljeni su primjeri zadataka.

Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, a sve informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr, prenosi Dnevnik.

Hrvatska
Ostalo