Bruno Durdov prvo ime susreta

Gorica povela na Poljudu, pa u nastavku doživjela uvjerljiv poraz

Pobjedom 4:1 Hajduk je ponovno na tronu SuperSport HNL-a sa 17 osvojenih bodova, dok je HNK Gorica u donjem dijelu poretka, na osmom mjestu sa svega pet osvojenih bodova
Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL Ivana Ivanovic/PIXSELL

Nogometaši Hajduka na Poljudu u susretu s HNK Giricom nisu dozvolili iznenađenje. Pobjedom 4:1 Hajduk je ponovno na tronu SuperSport HNL-a sa 17 osvojenih bodova, dok je HNK Gorica u donjem dijelu poretka, na osmom mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

Marko Kolar u 5. minuti uz pomoć domaćeg stopera Dominika Prpića doveo je Goricu u vodstvu, utišavši nakratko Poljud na kojem se okupilo gotovo 20 tisuća gledatelja. Prednost Gorice bila je kratkog vijeka, jer je pogrešku Matea Leša kaznio 16-godišnji Bruno Durdov koji je sjajno pogodio za 1:1. Tim rezultatom otišlo se na predah, nakon čega je Hajduk u nastavku opravdao ulogu favorita i upisao tri boda.

Durdov se u naslovnoj ulozi našao ponovno u 55. minuti kada je još jednom sjajno pogodio gorički gol za vodstvo domaćih 2:1. Dvostruki asistent Marko Livaja u 71. minuti je realizirao kazneni udarac za 3:1, a u 73. minuti je Niko Sigur postavio konačnih 4:1.

Sport
Velika Gorica