14. Lovno-kinološki kup Sveti Hubert Lovačkog saveza Zagrebačke županije

FOTO Ivanu Gligori pobjeda na prvom kolu Lovno-kinološkog kupa Sveti Hubert

Ukupno će se održati tri kola kupa, koja su ujedno kvalifikacije za državno prvenstvo
WhatsApp Image 2024-09-09 at 15.58.32 (2)

Lovački savez Zagrebačke županije s dolaskom jeseni pokrenuo je prvi Lovno-kinološki kup Svetog Huberta – Samobor 2024. Ukupno će se održati tri kola kupa, koja su ujedno kvalifikacije za državno prvenstvo.

Natjecateljski dio održava se na lovištu LD Jastreb Sveta Nedelja i LU Samobor, koji su prvo kolo ugostili 1. rujna. Kako nas je izvijestio predsjednik Saveza Mato Čičak, sve je prošlo u najboljem redu.

-I dalje nastavljamo s podizanjem lovstva na području Zagrebačke županije. Nakon što smo ljetos s uspjehom odradili lovačku ligu, sada su pred nama tri kola lovno-kinološkog kupa, jer i ovaj segment lovstva itekako je važan. Hvala našim domaćinima koji su odradili jako dobar dio posla. Naši lovci već odavno su prepoznati kao dobri kinolozi, što potvrđuju i brojna svjetska priznanja. S ponosom sada mogu reći kako će naš Savez tijekom listopada biti domaćin Svjetskog prvenstva u lovnoj kinologiji na području Rugvice- istaknuo je načelnim Mato Čičak, koji je na prvom kolu zauzeo četvrto mjesto.

Najbolji je bio Ivana Gligora (LD Zec Lukavec), Zoranu Postiću ovoga je puta pripalo drugo mjesto, dok je treći bio Ivan Štritof (LD Vidra Dubravica). Kod žena prvo mjesto je osvojila Nikolina Koščević, dok je Petra Tomić bila druga.

Drugo kolo Kupa održat će se u subotu, 14. rujna, a treće u nedjelju 6. listopada.

Događanja
Velika Gorica
Zagrebačka županija