VRIJEME DANAS

U većini Hrvatske toplinski val, pazite na zdravlje

Sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar
Zagreb: Sunčano i vruće popodne u gradu Neva Zganec/PIXSELL

Za središnju Hrvatski izdano je upozorenje zbog toplinskog vala i visokih temperatura koje će se kretati između 33 i 36 °C.  Stoga, zaštitite svoju kožu, ako možete izbjegavajte boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, te redovito pijte vodu ili nekakvu laganiju tekućinu kako biste što bolje podnijeli vrućinu

Pretežno sunčano te vruće i vrlo vruće bit će početkom i sljedećeg tjedna.  Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u noćnim i jutarnjim satima uz obalu bura. Ipak, noći i jutra će u unutrašnjosti biti razmjerno ugodni uz temperaturu oko ili malo nižu od 20 °C.

Iako će noć i jutro u većini kontinentalne Hrvatske omogućiti kvalitetan san i odmor, zbog visokih temperatura zraka tijekom dana biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Na Jadranu će i dalje biti razmjerno nepovoljno. Nakon tople noći koja može kvariti san i noćni odmor, visoke temperature zraka očekuju se i danju, pa mnogi mogu osjećati manjak energije i koncentracije te umor. Zbog toga se svima, a posebno kroničnim bolesnicima savjetuje izbjegavanje težih fizičkih aktivnosti i duljeg boravka na otvorenom u toplijem dijelu dana, kao i obavezna hidracija, lagana prehrana i zaštita od UV zračenja.

Hrvatska
Vremenska prognoza