Policija joj konačno stala na kraj

Žena na ulici prilazila starijim osobama, predstavlja se kao susjeda i prevarila ih za gotovo tri tisuće eura

Oštećene je dovodila u zabludu pričom kako će joj zbog neplaćenih računa isključiti struju
Nakon dva mjeseca prestao lovostaj za sitnu plavu ribu, Zagrepčani pohrlili u ribarnicu na Dolcu Sanjin Strukic/PIXSELL

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 42-godišnjakinjom koju se tereti za šest prijevara na području Črnomerca, javlja PU zagrebačka. Spomenuta je, od 2. veljače 2023. do 17. srpnja 2024. godine, na ulici prilazila oštećenima, predstavljala se kao susjeda i tražila novac, a koji je obećavala vratiti istoga dana.

Tako se u Ilici predstavila 82-godišnjakinji kao kćer poznanika kojoj će zbog neplaćenih računa isključiti struju i ukrala joj 200 eura, dok se na Vinogradskoj cesti 77-godišnjaku predstavila kao susjeda te ga istom pričom navela da s bankomata u dva navrata podigne novac u iznosu 500 eura. Takvu priču prodala je i 73-godišnjaku na Vinogradskoj cesti od kojeg je prvotno kamčila 350 eura, ali je po dolasku do bankomata na ekranu pritisnula drugu tipku i zatražila isplatu od 500 eura. Potom je prevarila 87-godišnjakinju navodeći da treba platiti račune za struju, dok je na bankomatu iskoristila nepažnju oštećene i zatražila isplatu od 650 eura. Na okretištu Črnomerac 87-godišnjakinji se predstavila kao susjeda, navela je da ode u poslovnicu banke, podigne novac i preda joj 500 eura. Naposljetku, u Ulici Nad Lipom prišla je 83-godišnjakinji i kao susjeda zatražila da joj posudi novac te na bankomatu s njezinog računa podignula 500 eura.

Materijalna šteta cijeni se na oko 2.850 eura, a po dovršetku istraživanja protiv osumnjičene je dostavljeno posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Crna kronika
Grad Zagreb