Sjećanje na dane ponosa i slave

SVETA NEDELJA: Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Svetoj Nedelji kod Spomen obilježja poginulim braniteljima je obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
454002050_1002136461699620_5719573874349068258_n

Prigodnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga s područja Svete Nedelje i Samobora, predstavnici udruga i institucija s područja grada, zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Karlo Lacković odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Umirovljeni brigadir, ratni zapovjednik 151. brigade u akciji Oluja, Josip Mahović obratio se okupljenima te naglasio važnost vojno-redarstvene operacije Oluja i ulogu 151. brigade u izvođenju iste. Također, naglasio je kako vjeruje i očekuje od mladih generacija koje dolaze da se obrambeni rat koji smo vodili nikada ne zaboravi i da hrvatska mladež mora voljeti svoju domovinu.

Gospodin Deak, zamjenik gradonačelnika, zahvalio se svim braniteljima na doprinosu u stvaranju Republike Hrvatske te također naglasak stavio na mlade ljude koje treba podučavati značaju ove operacije jer ona nam je uz sve ostale ratne napore omogućila da danas slobodno govorimo i djelujemo.

 

Događanja
Sveta Nedelja