Ivanje u Novom Čiču

FOTO: KUD Čiče još jednom odličan domaćin smotre folklora. Uz bogatstvo pjesme i plesa, okupljeni uživali i u turopoljskim specijalitetima

Donosimo dašak atmosfere iz Novog Čiča
DSC_2903

Uz blagdan svetog Ivana, u Novom Čiču se već tradicionalno slavi dan mjesta i dan župe. U organizaciji sudjeluju sve mjesne udruge, a vrhunac je međunarodna smotra folklora – Ivanje u Čiču, koja je ove godine održana pod devetnaesti puta.

Uz domaćine, KUD Čiče, na smotri su sudjelovali i KUD Stari grad iz Lukavca, KUD Nikola Šubić Zrinski iz Petrijevaca, Folklorna grupa Pendari iz Bugarske, Udruga Bosanskih Posavljaka Izvorni običaji iz Zagreba, Folklorno društvo Rakek iz Slovenije, HAKUD Glinska tamburica iz Gline, FA Siscia iz Siska, KUD Petofi Sandor iz Lastova te Folklorno društvo Kres iz Slovenije.

-Nastojimo svake godine ovu smotru obogatiti novim društvima, u čemu nam uvelike pomaže cijelo mjesto. Mi smo sretni, jer vidim da nas prepoznaju i drugi- poručio je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak, čije se društvo pobrinulo da nitko ne ostane gladan i žedan.

-I ove smo godine pripremili naše turopoljske specijalitete – kotlovinu, odojka, šarana na rašljama, gulaš te kolače- naglasio je Duvnjak zahvalivši se svima koji su pomogli u ovogodišnjoj organizaciji.

Ispred Mjesnog odbora Novo Čiče prisutne je pozdravio predsjednik Čedomir Tomašić, poželjevši svima što ljepši boravak u Novom Čiču.

Između ostaloga, Ivanju u Novom Čiču odazvali su se i brojni visoki dužnosnici predvođeni zamjenikom župana Zagrebačke županije Ervinom Kolarecom i gradonačelnikom Velike Gorice Krešimirom Ačkarom.

-Ova smotra folklora prepoznata je širom Zagrebačke županije i Lijepe naše. KUD Čiče i do sada je imao punu podršku Zagrebačke županije, jer njihovi članovi rade sjajan i kvalitetan posao, obogaćuju društveni život Velike Gorice i Zagrebačke županije- poručio je Kolarec.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar poručio je KUD Čiče da i dalje nastavi obogaćivati društveni život svoga kraja.

-Velika Gorica je grad kulture i bogate baštine, ali i prekrasnih ljudi, koji se na najbolji način osjete i vide ovdje u Novom Čiču. Hvaal svima koji sudjelujete i obogaćujete društveni život uz poruku nemojte se nikada umoriti te nastavite raditi u ovom ritmu- kazao je Ačkar otvarajući ovogodišnju manifestaciju.

Donosimo dašak atmosfere iz Novog Čiča.

Događanja
Velika Gorica