Novo na tržištu

Desetak vinarija iz Zagrebačke županije predstavilo se na prvom En Primeuru Bregovite Hrvatske

Više od trideset vinarija iz vinske regije Središnje bregovite Hrvatske ponudilo je na kušanje dvjestotinjak vina
430107374_435514582157396_6699068702350392499_n.jpg__648x432_q85_subsampling-2

Sauvignon, chardonnay, graševina, silvanac zeleni, pinot bijeli, traminac i muškat samo su neka od mladih vina prošlogodišnje berbe i vina starijih godišta koja će tek izaći na tržite, a jučer su predstavljena na prvom samostalnom En Primeuru Bregovite Hrvatske.

Više od trideset vinarija iz vinske regije Središnje bregovite Hrvatske od kojih desetak iz Zagrebačke županije predstavilo je posjetiteljima i ponudilo na kušanje dvjestotinjak vina.

– Godinama smo svoja nova vina predstavljali na manifestacijama drugih vinskih regija, a ove godine prvi put En Primeur organiziramo samostalno. Bregovita Hrvatska ovo će ljeto proslaviti pet godina postojanja. Sustavno razvijamo vinogradarstvo i vinarstvo Središnje bregovite Hrvatske te radimo na promociji njezinih vina, rekao je Miroslav Polovanec, predsjednik Bregovite Hrvatske, udruge vinara i vinogradara Središnje bregovite Hrvatske koja trenutačno ima 105 članova.

U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao pročelnik za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković koji je istaknuo kako je Zagrebačka županija u samom vrhu izdvajanja sredstava među županijama za sektor vinarstva i vinogradarstva, a za njih godišnje izdvaja preko 150 tisuća eura bespovratnih potpora. Također, naglasio je kako su u vinari i vinogradari sjajni promotori turističke i ugostiteljske ponude Zagrebačke županije.

Događanja
Zagrebačka županija