Oni pišu povijest grada

FOTO: Gorički sportaši na prijamu kod gradonačelnika. Ačkar: Vi ste primjer i uzor mlađim generacijama

Prijam kod gradonačelnika okupio je hrvače Blagu Šimića, Leonarda Kovačića i Luku Čaušića; strijelce Renatu i Matea Zrinski; atletičare Dinu Bošnjaka i Ninu Vuković, tenisača Antu Joskića te triatlonca Tina Kaurića
WhatsApp Slika 2023-10-11 u 10.14.59_6eaa9433

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je održao prijam za sportaše – članove Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991. Blagu Šimića, Leonarda Kovačića i Luku Čaušića; Renatu i Matea Zrinski iz Streljačkog kluba Plemenitaš; atletičare Dinu Bošnjaka i Ninu Vuković, tenisača Antu Joskića te triatlonca Tina Kaurića.

– Toliko uspjeha iza vas, toliko stvari kojima ste prezentirali ne samo svoj grad, nego i cijelu državu. Sport u svijetu predstavlja značajnu ulogu u životu, zbog sporta su se zaustavljali ratovi i promijenile mnoge stvari te mnoge ljudske sudbine i životi postali bolji i uspješniji. Ljudi koji se ne bave sportom ne mogu shvatiti koliko se čovjek kroz sport nauči dostojanstveno nositi s pobjedom i porazom, kontrolirati emociju, a kada se u životu naučite nositi s pobjedom i porazom – to je već pola uspjeha, poručio je okupljenima Ačkar i nadodao:

– Možda niste svjesni koliko ste sada mlađim generacijama u sportovima kojima se vi bavite i u svemu onome što predstavljate, primjer i uzor. Postavljate kriterije koji postaju dio povijesti, ne samo vaše osobne nego sada i gradske povijesti. Nema veće dimenzije od toga da mladima, budućnosti našeg grada, budemo dobar primjer i uzor.

Anto Joskić, najbolje plasirani hrvatski tenisač u kolicima na svjetskog rang listi, nedavno je osvojio međunarodni turnir u Umagu.

– Ovo mi je deveti naslov prvaka Hrvatske pojedinačno i dvanaesti u parovima. Nakupilo se već dosta toga.

Atletičar Dino Bošnjak, također prvak Hrvatske, nekoliko je već puta do sada bio proglašen najboljim sportašem Velike Gorice.

– Mogu se pohvaliti da sam ove godine konačno srušio seniorski državni rekord, zaključio je Bošnjak.

Sport
Velika Gorica