Posljednje zbogom

FOTO: U tijeku komemoracija za Ivana Šukera; Plenković: Od njega sam naučio kako birati političke rasprave i koristiti argumente

Posljednji ispraćaj bit će u 14 sati na Gradskom groblju
DSC_8241

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta danas je bila obavijena tugom i suzama. Tužnijeg skupa u Dvorani Gorica, koja je za njegova gradonačelničkog mandata obnovljena nije bilo.

Posljednje zbogom bivšem ministru financija i gradonačelniku Velike Gorice, Ivanu Šukeru došao je dati kompletan državni i stranački vrh HDZ-a predvođeni premijerom Andrejom Plenkovićem, gradski vrh predvođen gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom kao i brojne osobe iz političkog, sportskog i javnog života došle su se oprostiti od jednogvod najutjecajnih goričkih političara s početka 2000-tih godina, koji nas je napustio u utorak 5. rujna.

-Izgubili smo velikoga čovjeka, političara, prijatelja, obiteljskoga čovjeka, svestranog čovjeka široka i velika srca. Naučio sam od njega jako puno. Bio je jedan od onih političkih aktera koji je predstavljao kontinuitet. Pamtio je tko je zastupao kakve politike i kakve stavove u različitim vremenima, vladama i sazivima sabora. Bio je enciklopedija politika i političkih stavova koja mi je silno pomagala kao mladom zastupniku. Od njega sam naučio kako birati političke rasprave i koristiti argumente, što znači boriti se za svoja uvjerenja a pritom respektirati druge političke aktere. Nije prelazio crtu. Bio je odrešit, znao je uvijek iskazati svoj stav. Ivan Šuker punim je plućima živio svoj politički život i prerano nas je napustio- kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Emotivan je u svom govoru bio gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

-Ivan Šuker bio je jedna od ključnih osoba u razvoju metropole Turopolja. Ostavio je neizbrisiv i ključan temelj svega onoga što će se događati u Velikoj Gorici jer nikad u svom političkom djelovanju nije zaboravio Veliku Goricu. Tražio je uvijek puno od svojih suradnika, tražio je vrhunski nivo. Šuker nije dopustio da se Velika Gorica razvija i nekom slučajnom pravcu. Zbog njegovoga podizanja prometne infrastrukture, Gorica je danas svijetu otvorena u svim smjerovima. Šuker nije dozvolio da se zbog izgradnje obilaznice ruše obiteljske kuće. Osnovao je Veleučilište, Centar za obitelj te jednu od najvećih poslovnih zona našega grada, Meridijan 16. Bilo je lako preuzeti Veliku Goricu na temeljima koje je on postavio- naglasio je Ačkar.

Od jutra su se svi mogli upisati i u Knjigu žalosti, koja je bila otvorena ispred ulaza u Dvoranu.

Posljednji ispraćaj bit će u 14 sati na Gradskom groblju.

Događanja
Velika Gorica