Iskustva Zagrebačke županije po pitanju urbanizma koristit će se i u Crnoj Gori

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak primili su jutros crnogorsku delegaciju na čelu s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem te državnim tajnicima Aleksandrom Ašaninom i Danilom Mrdakom
WhatsApp Image 2021-02-08 at 09.28.34

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak primili su jutros crnogorsku delegaciju na čelu s ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem te državnim tajnicima Aleksandrom Ašaninom i Danilom Mrdakom.

-Mi smo ovdje došli kao delegacija da uspostavimo suradnju s Vladom Republike Hrvatske u dijelu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Nama u ovom trenutku jako je bitno da uspostavimo kontakte za ekologiju. Iskustva koja steknemo u Hrvatskoj bit će nam jako dragocjena. Cilj nam je da napravimo suradnju s vašim državnim institucijama kako bi zajednički radili na određenim planovima. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i nadamo se da će naša suradnja u buduće biti uspješna i na korist naših naroda u Hrvatskoj i Crnoj Gori- istaknuo je crnogorski ministar Ratko Mitrović.

Župan Stjepan Kožić zahvalio je ministru i njegovoj delegaciji na dolasku u Zagrebačku županiju.

-Iz razgovora smo vidjeli da ste pred jednim izazovnim poslom koji treba uspostaviti, a to je Zavod za javno planiranje. Meni je drago da ste prepoznali naš Zavod kao instituciju koja jako dobro radi na izradi prostornih planova i svih poslova koji su vezani uz to. S te strane na vaš smo se poziv rado odazvali kako bi razmijenili iskustva. Naš Zavod dugi niz godina radi na izradi prostornih planova i po tom smo pitanju jako kvalitetni, a to pratimo i na terenu- kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija