Zagrepčanin Lovro Mirković brončani na Međunarodnoj biološkoj olimpijadi

Mirković je ove godine također osvojio i jednu zlatnu medalju na EOES-u (Europska olimpijada eksperimentalne znanosti) te je sudjelovao na Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi
mikroskop

Četvero hrvatskih srednjoškolaca sudjelovali su na 32. Međunarodnoj biološkoj olimpijadi koja se održavala od 18. do 23. srpnja, a Lovro Mirković iz XV. gimnazije u Zagrebu osvojio je brončanu medalju, objavio je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu.

Na olimpijadi su sudjelovali maturanti Lukas Grbac Lacković iz Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u Zagrebu, David Špiljak iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke te učenici 2. razreda Đurđica Kovačić iz III. gimnazije u Splitu i Lovro Mirković iz XV. gimnazije u Zagrebu.

Lovro Mirković osvojio je brončanu medalju sa 77,5 posto riješenosti ispita, dok je Lukas Grbac Lacković dobio priznanje za izniman rezultat za 70,3 posto riješenosti. Mirković je ove godine također osvojio i jednu zlatnu medalju na EOES-u (Europska olimpijada eksperimentalne znanosti) te je sudjelovao na Mendeljejevoj kemijskoj olimpijadi.

Grad Zagreb
Hrvatska
Ostalo