Plemenita akcija: Učenici OŠ Eugena Kumičića kupuju kravu za siromašnu djecu Tanzanije

Novčana sredstva moći će se donirati u osnovnoj školi gdje će dežurati učenici volonteri pod velikim odmorima od 6. do 17. prosinca
krava

Volonterski klub Kumičić pokrenuo je hvalevrijednu akciju. Naime, u suradnji s Udrugom RAFIKI pokreće akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju će pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji.

Godine 2019. prikupljali su školski pribor i didaktičke igračke za istu školu i svi zajedno razveselili djecu koja žive u hostelu u sklopu škole De Paul, a kući odlaze samo jednom ili dva puta godišnje jer je put dalek i skup. Krava će svojim mlijekom prehranjivati 180 učenika škole kojima je to prijeko potrebno.

-Ta djeca su HIV pozitivna i za liječenje im je potrebna zdrava hrana i mlijeko. Krava je u Tanzaniji vrlo skupa pa im je mlijeko zbog siromaštva nedostupno. Cijena krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5.000 kuna- pojašnjavaju iz Kumičića za Srednja.hr.

Novčana sredstva za ovu plemenitu akciju moći će se donirati u osnovnoj školi gdje će dežurati učenici volonteri pod velikim odmorima od 6. do 17. prosinca. Također pomoći se može i uplatom na račun.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija