Najljepši božićni izlog u centru grada

Dio priče nalazi se i u Etnografskom muzeju, gdje trenutno traje izložba "Božićne bajke Jasmine Kosanović/Jasmina i lutkice", a pogledati se može do 9. siječnja
gggggggggggg Facebook Jasmina Kosanović

Božićnu čaroliju pronalazimo na svakom kutku, a posebno nas vesele pomno osmišljeni izlozi koji pričaju najljepše priče i vesele prolaznike. U Petrinjskoj 40 nalazi se jedan od najposebnijih, izlog Jasmine Kosanović i njezinih lutkica koji nam bajkovite prizore donosi tijekom cijele godine – njezinim medvjedima, lisicama, mačkama i vilama ne treba Božić da bi nas uveli u svoj magični svijet, no u blagdansko vrijeme ta je čarolija ipak posebnija i sjajnija- piše Diva.

U Jasmininom se izlogu nazire i dašak nostalgije. Kako nam je i sama rekla, nedostaje joj onaj život prije pandemije, život prije potresa pa je to nedostajanje prenijela i u izlog. Lutkice je zamislila u novogodišnjoj noći koju mnogi opisuju kao nezaboravnu, a ona dodaje: “Podsjetite nas na nju za par godina…”.

Dio priče Jasmina je preselila i u Etnografski muzej, gdje trenutno traje izložba “Božićne bajke Jasmine Kosanović/Jasmina i lutkice”. U bajkoviti svijet možete zalutati sve do 9. siječnja, a cijela je izložba dio projekta “Igračke-djetinjstvo zauvijek”.

Svoje izloge opisala je kao mala kazališta u koja postavlja određene scene iz priča koje priča sebi, a željela bi da ih čuju i drugi:

– Volim kazalište, a kako rijetko imam priliku raditi za predstave, onda u svom izlogu sama složim priču. Kod izloga mi je bitno da gotovo sve što je u njemu izrađujem sama. Rijetko govorim o onome što će biti u izlogu, npr. za Božić, jer je od skice do izvedbe dugačak put koji me često odvede u skroz drugom smjeru.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska