1300 osoba cijepljeno na dugoselskom području

Cijepljeno je tek 3 posto stanovnika, dok je u županiji  cijepljeno oko 8 posto stanovnika
Prvim Moderninim cjepivom u Hrvatskoj cijepili se ljudi u Sisačko-moslavačkoj županiji Željko Lukunić/PIXSELL

Na području Ispostave Doma zdravlja Dugo Selo, dakle na području grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica do sada je stiglo oko 2 tisuće doza cjepiva. Cijepljeno je oko 1300 osoba, manjina dva puta a većina s jednom dozom.

Oko 450 doza je spremno za cijepljenje, no čeka se početak masovnog cijepljenja u sportskoj dvorani, saznaje Zabavni radio od Nikole Tominca načelnika stožera CZ Dugog Sela. Radi se o vrlo malom broju cijepljenih jer na ovom  području živi između 35 i 40 tisuća stanovnika, što znači da je cijepljeno tek 3 posto stanovnika, dok je u županiji  cijepljeno oko 8 posto stanovnika.

U odnosu na podatke od jučer u Zagrebačkoj županiji oboljelo je još 75 osoba, od čega u Dugom Selu 3, Brckovljanima 2 i Rugvici 1. Rast broja oboljelih u gradu Dugo Selo komentirao je Nikola Tominac.

–Brojke evidentno rastu. Najveći broj zaraženih imali smo krajem prosinca kada smo na dnevnoj razini imali 23 novooboljele osobe. Početkom siječnja taj je broj pao na 7,5 dnevno, a kasnije na manje od jednu osobu dnevno. No prošli tjedan taj je broj narastao na 5 osoba dnevno, što nas brine jer izgleda da se vraćamo na stare, crne brojeve.

Stoga Tominac ponovo poziva na striktno provođenje svih potrebnih mjera, nošenje maski, držanje razmaka, izbjegavanje okupljanja i druženja, jer je to jedini način da spriječimo daljnje širenej virusa.

Dugo Selo
Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Zagrebačka županija