EVO ŠTO ŽELE

1000 učenika ne pohađa nastavu, ravnatelj dao ostavku, a sad su se oglasili i zaposlenici škole

Zaposlenici škole problematičnog učenika, čiji je ravnatelj dao ostavku, a u kojoj su roditelji drugih učenika nastavili bojkot, oglasili su se s dva zahtjeva
Zagreb:  Novi prosvjed roditelja pred zagrebačkom školom u koju ide problematični učenik Matija Habljak/PIXSELL

Podsjećamo više od 1000 učenika ni u matičnoj ni u područnoj školi neće pohađati nastavu, dok je ravnatelj škole podnio ostavku.

Njihovo priopćenje prenosimo u potpunosti.

Žele jasan odgovor nadležnih institucija

– Obraćamo vam se kao zaposlenici u želji da se svi učenici što prije vrate u naše školske klupe te ovim putem dajemo i punu podršku ravnatelju. Svi mi, kao zaposlenici, dali smo i učinili sve što smo mogli, u skladu s nama raspoloživim ovlastima, a koje ovaj slučaj nadilazi. Sad zahtijevamo od vas, koji imate profesionalnu dužnost i šire ovlasti, da poduzmete konkretne korake za rješavanje nastale situacije. Na našu se školu vrše pritisci te se proziva djelatnike Škole, ističući njihovu „neučinkovitost”. Međutim, mi smo ti koji zahtijevaju rješenja, a odgovori na ključna pitanja, a time i rješenja, u nadležnosti su drugih tijela – poručili su.

S obzirom na to da se u usmenoj komunikaciji i u javnom prostoru javljaju brojne različite informacije, zaposlenici su uputili dva pitanja za koja zahtijevaju jasne i nedvosmislene odgovore na sljedeća pitanja; u kojemu je stadiju postupak u interesu djeteta pred Zavodom za socijalnu skrb te koji su idući koraci nadležnih institucija jer bi ovo trebao biti žurni postupak u interesu svih učenika ove škole?

– Obraćamo se pisanim putem jer ne želimo usmene upute, već jasan pisani odgovor nadležnih institucija u roku od 24 sata, a u interesu svih učenika – zaključili su zaposlenici.

1000 učenika ne ide na nastavu

Podsjetimo, od ponedjeljka učenici najveće zagrebačke osnovne škole ne idu na nastavu, a u utorak su roditelji te škole prosvjedovali zbog povratka učenika u školu iako su im navodno bila izdana jamstva da on neće pohađati nastavu do kraja polugodišta.

Predstavnici Ministarstva obrazovanja i Gradskog ureda za obrazovanje, mlade i sport danas su ponovno su bili u zagrebačkoj osnovnoj školi čiji učenici bojkotiraju nastavu zbog problematičnog dječaka.

Razgovori će se nastaviti i sutra, a doznajemo kako roditelji i dalje neće djecu slati u školu.

Aktualno
Grad Zagreb