Želja svih je da Križ postane mjestom poslovnih prilika

Povodom Dana Općine Križ, kojim se ujedno slavi i Dan župe te blagdan Uzvišenja Svetog Križa održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali brojni uzvanici. Ovakve prigode prilika za vodstvo Općine da se pohvali onime što je realizirano, ali i kakvi su planovi za buduće razdoblje.

-Transparentno i iskreno obnašamo povjerene nam dužnosti te činimo sve da Općina Križ bude mjesto za sve generacije. Posebno želimo da Križ bude mjesto poslovnih prilika, a time novog zapošljavanja i rasta stanovništva- istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić.

Načelnik Marko Magdić u svom se obraćanju osvrnuo na brojne projekte poput radova na izgradnji vrtića, realizaciju projekta Zaželi, uvođenje besplatnog interneta na javnim mjestima, izgradnju prodajnog platoa u centralnom parku, modernizaciju javne rasvjete u svih 16 naselja, kao i niz manjih komunalnih aktivnosti, kojima se nastoji poboljšati život svih mještana.

-Brojne aktivnosti i projekti obilježili su proteklih godinu dana koji su realizirani europskim sredstvima, ali i uz pomoć Zagrebačke županije te raznih ministarstava. Naše je nastojanje da naši projekti budu prepoznati kao kvalitetni projekti- istaknuo je načelnik Marko Magdić.

I narednom razdoblju nastavit će se s podizanjem komunalnog standarda sanacijom kolnika, nogostupa, daljnjim ulaganjima u društvene i vatrogasne domove, a do kraja godine i na igralište u Sportskom parku postavit će se nova sportska podloga, dok obnovu očekuje i sportski dom na istom mjestu.

-Nastavljamo s radovima na izgradnji vrtića, a tu je i uređenje parka u Križu i Novoselcu. Nastavljamo dalje s arheološkim istraživanjima na Sipćini- otkrio je načelnik Magdić, kojem su na postignutim rezultatima, čestitale brojne kolege u čije se ime zahvalio načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat.

Na sjednici su već tradicionalno dodijeljena i Javna priznanja, gdje je ono najviše Priznanje „14. rujan“ dobio vatrogasac Saša Benko