fbpx

Četvrtak, 14 Ožujak 2019 09:19

Zagrebačka županija na putu da postane „prijatelj djece“

Napisao/la Redakcija
Zagrebačka županija na putu da postane „prijatelj djece“ Zagrebačka županija

Koordinacijski odbor Zagrebačke županije za provedbu projekta „Županija – prijatelj djece“ održao je prvi sastanak na kojem se raspravljalo o programskim osnovama i kriterijima koje je potrebno zadovoljiti kako bi Županiji bio dodijeljen ovaj vrijedan status. Koordinacijski odbor nadležan je za planiranje i pokretanje aktivnosti za djecu, izradu višegodišnjeg programa rada te godišnjeg izvedbenog plana projekta „Županija – prijatelj djece“, a za voditeljicu Odbora izabrana je zamjenica župana Nadica Žužak.

-Zagrebačka županija već sada zadovoljava mnoge obavezne, ali i dodatne kriterije za ostvarivanje ovog statusa zahvaljujući brojnim projektima svojih upravnih odjela koji su orijentirani prema dobrobiti djece. Pred nama je kreiranje i donošenje trogodišnjeg Strateškog plana s ciljanim aktivnostima usmjerenim unapređivanju ostvarivanja prava djece na svim razinama društva s točno naznačenim nositeljima, rokovima i mjerilima postignuća, koji ćemo potom uputiti na donošenje Županijskoj skupštini Zagrebačke županije- istaknula je Žužak dodavši da je jedan od prioritetnih koraka pozvati jedinice lokalne samouprave na uključivanje u ovaj projekt.

Naime, da bi Zagrebačka županija ostvarila status „Županije – prijatelja djece“ nužno je da 50 posto jedinica lokalne samouprave s njenog područja bude uključeno u projekt, a 1/3 uključenih, ima status „Grad/općina – prijatelj djece“. Do sada su pravo na taj vrijedan počasni naziv ostvarili gradovi Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor i Velika Gorica te općina Križ.

Inače, nositelj projekta na razini države je Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, a do sada su status „Županija – prijatelj djece“ ostvarile samo dvije županije– Krapinsko-zagorska i Primorsko-goranska.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti