fbpx

Utorak, 02 Listopad 2018 12:36

Za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb osigurano je sufinanciranje od 95 posto

Napisao

Za četvrtak je najavljeno predstavljanje projekta „Izrada studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Zagreb“. Upravo tematika Centra za gospodarenje otpadom Zagreb, zanimala je vijećnika Vladu Horinu, na aktualnom satu prošlotjedne Skupštine Zagrebačke županije. 

-Kao što vam je dobro znano Grad Zagreb, Zagrebačka županija i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopili su sporazum o suradnji na pripremi projekta Centra za gospodarenje otpadom Zagreb. Mene zanima u kojoj su fazi planirane aktivnosti- upitao je vijećnik Horina.

Pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić istaknuo je kako je odmah po potpisivanju ugovora formiran projektni tim.

-Odmah su određena tri projektna zadatka, koja su poslužila kao podloga za javljanje na natječaj Ministarstva za zaštitu okoliša i energetiku za sufinanciranje projekta. Tijekom srpnja Zagrebački centar za gospodarenje otpadom sklopio je s Ministarstvom sporazum kojim je dogovoreno sufinanciranje u iznosu od 85 posto projekta. Istovremeno je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopljen ugovor u sufinanciranju dodatnih 5 posto. Trenutno je u završnoj fazi potpisivanje ugovora za sufinanciranje 5 posto s Fondom za regionalni razvoj i EU fondove. Ukupna vrijednost projekta je oko 30 milijuna kuna, a do sada je dogovoreno sufinanciranje u iznosu od 95 posto. Preostalih 5 posto, odnos 1,5 milijuna kuna sufinancirat će Grad Zagreb i Zagrebačka županija iz svojih proračuna u omjeru od 75 posto Grad Zagreb, a 25 posto Zagrebačka županija- pojasnio je pročelnik Babić.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti