fbpx

Petak, 02 Veljača 2018 12:56

U Bruxellesu održana 4. konferencija o komunalnoj infrastrukturi

Napisao

Mnoga komunalna poduzeća, državna i međunarodna tijela, jedinice lokalne i regionalne samouprave, projektanti i drugi relevantni sudionici okupili su se na četvrtoj konferenciji o komunalnoj infrastrukturi u Bruxellesu. Dvodnevnoj posjeti dali su svoj doprinos u kreiranju sektorskih politika.

Glavna tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je „Investicije i inovacije u komunalnom gospodarstvu“ gdje su predavači Lambert van Nistelrooij i Jana Olbricht iz Europskog parlamenta, te Karen Dalgaard Sanning i Robert Schröder iz Europske komisije upoznali i educirali okupljene o planovima poticanja budućih investicija. Iz intenzivne komunikacije s Europskom komisijom naglasak je stavljen na istraživanja koja uključuju financijske programe, promoviranje teme zaštite okoliša, legislativu i mobilizaciju privatnih investicija u gospodarenju otpadom i vodama te racionalno gospodarenje resursima. 

Domaćin u Bruxellesu bila je eurozastupnica Ivana Maletić koja je ugostila čelnike Udruge općina, Udruge gradova i Zajednice županija. Konferenciji je prisustvovao i novoizabrani glavni tajnih Upravnog odbora Udruge općina i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je posjetio i London gdje je glavni fokus bio na razmatranju izazova istraživačko-razvojnih institucija.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti