fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Ulica dr Franje Tuđmana

Proteklih dana završili su radovi na rekonstrukciji Ulice dr. Franje Tuđmana. Tom je prilikom ulica presvučena novim slojem asfalta, a uređeni su nogostupi i biciklističke staze s obje strane ceste, kao i radovi na izvedbi oborinske kanalizacije. Također, na tom dijelu ulice uvedena je i nova LED rasvjeta, kao i uređen okoliš, koji se u budućnosti planira hortikulturno urediti.

Isto tako završili su i radovi na dosadašnjem makadamskom parkiralištu uz novi dio Svetonedeljskog groblja, gdje je uređeno 89 parkirnih mjesta s pristupnom prometnicom i pripadajućim nogostupima.

-U pripremi je i izvedba nove LED javne rasvjete koja će biti postavljena do kraja tekuće godine- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Završetkom ovih radova, sve su aktivnosti prebačene u Bestovje, gdje su u tijeku radovi na postavljanju manjeg dječjeg igrališta, gdje će uz postavljanje dječjih sprava i klupa, biti uređena i pješačka staza.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Bez obzira na velike vrućine, radovi na širem području Svete Nedelje napreduju planiranom dinamikom. Najintenzivnije se radi na rekonstrukciji Ulici dr. Franje Tuđmana, Školske ulice u Strmcu te na uređenju parkirališta uz novi dio groblja.

Najveće gradilište je ono u Ulici dr. Franje Tuđmana, gdje su u tijeku radovi na izvedbi nogostupa i biciklističke staze s obje strane ceste, rekonstrukciji i postavi novog asfaltnog kolnika, kao i radovi na izmjeni rasvjete odnosno postavljanju nove LED rasvjete. 

-Na prvom djelu kod benzinske pumpe do skretanja za Ljubljansku ulicu izvedena je oborinska kanalizacija, betonski parapet, nogostup i zelena površina. U sljedeća tri tjedna u planu je dovršetak dotičnog dijela ulice nakon čega se nastavlja s izvođenjem radova na preostalom dijelu ulice do rotora kod Hoto Vila- kazao je gradonačelnik Dario Zurovec.

Završetak radova u Školskoj ulici do 24. kolovoza

Radovi u Školskoj ulici u odmakloj su fazi, te se završetak kompletne rekonstrukcije ulice očekuje 24. kolovoza. Uz završne radove asfaltiranja, previđena je i izvedba kolnika u cijeloj duljini ulice, a također radi se i na postavljanju javne rasvjete.

31. kolovoza završetak radova na parkiralištu uz novi dio groblja

Osim radova na rekonstrukciji ovih ulica, radi se i na novom parkiralištu uz novi dio groblja, gdje su u tijeku radovi na završetku postavljanju betonskih cestovnih rubnjaka i betonskih opločnika na novim parkirališnim mjestima. Kompletni radovi trebali bi završiti do 31. kolovoza.

Objavljeno u Sveta Nedelja

U Ulici dr. Franje Tuđmana, od križanja sa silaska s autoceste do rotora ispred naselja Hoto ville, u tijeku su radovi na izvedbi nogostupa i biciklističke staze s obje strane ceste, rekonstrukciji i postavi novog asfaltnog kolnika, kao i radovi na izmjeni rasvjete koja će biti zamijenjena novom LED rasvjetom. Vrijednost investicije iznosi 3,3 milijuna kuna plus PDV, a završetak istih je predviđen za kraj rujna.

Budući da je Ulica dr. Franje Tuđmana jedna od najprometnijih prometnica na području Svete Nedelje, iz Gradske uprave pozivaju sve na razumijevanje ako dođe do manjih zastoja u prometu.

Nogostup i biciklistička staza u drugom dijelu izvedbe radova izvest će se sve do rotora ispod Crkve, a semafor na križanju s dolaskom s autoceste zamijenit će brzi rotor.

-Vjerujem kako će time Ulica dr. Franje Tuđmana postati jedna od najuređenijih prometnica u našem gradu, a svakako će svojom funkcionalnošću pridonijeti smanjenju prometnih gužvi koje ju trenutno opterećuju- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti