fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Ulica Peščenka
Srijeda, 10 Listopad 2018 08:35

Pešćenka na korak do otvorenja

Iako je vikend za nama protjecao u znaku prazničkog raspoloženja, subota je bila itekako radna na gradilištu Pešćenke. Vrijedni radnici izvodili su radove asfaltiranja pješačkih staza te planiranja zemljišta uz iste, izradu šahtova, te pripremu kolničkog traka za asfaltiranje.

Završno asfaltiranje započelo je jučer poslije podne, čime bi radovi na ulici trebali biti i završeni kroz koji dani, čime će ova ulica postati bistranskom ljepoticom.

Sredstva za rekonstrukciju Pešćenke osigurana su iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.godine, za što je Općina Bistra iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj povukla maksimalni iznos od 4,4 milijuna kuna.

Objavljeno u Bistra

Ulica Pešćenka uskoro će zabljesnuti novim izgledom, zahvaljujući projektu Rekonstrukcije nerazvrstane ceste Pešćenka, financiranom iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.godine. Za uređenje Pešćenke iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osigurana su potrebna sredstva, u maksimalno odobrenom iznosu potpore od 4,4 milijuna kuna.

Ovim projektom osim same rekonstrukcije ceste te izgradnje pješačkih staza, obuhvaćena je i rekonstrukcija dvaju mostova na tamošnjim potocima.

Objavljeno u Bistra
Srijeda, 14 Veljača 2018 12:28

Ulica Peščenka uskoro u novom ruhu

Jedan od većih projekata Općine Bistra, uređenje Ulice Peščenke, primaknulo se na korak do realizacije, potpisivanjem ugovora od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Općine Bistra.

Naime, potpisivanjem ugovora koji se odnosi se na financiranje Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine, Podmjere 7.2. „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture“, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije, Operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, stvoreni su svi preduvjeti da se krene s realizacijom ovog kapitalnog projekta. Ovim ugovorom Općini Bistra, dodijeljeno je više od 4,4 milijuna kuna s ugovorenim rokom realizacije u sljedeće dvije godine.

Inače, potpisivanju Ugovora prisustvovali su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Objavljeno u Bistra

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti