fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: T2 tim hitne medicine

Načelnice Gradeca Ljubica Ambrušec i Rakovca Brankica Benc, načelnici Farkaševca Dražen Draganić i Preseke Nikola Kožar, pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Dubrava Stjepan Požgaj i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj potpisali su danas Ugovor o sufinanciranju T2 tima Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u 2019. godini.

U timu su medicinska sestra i vozač, a radit će, tijekom noćnoga dežurstva, u ispostavi Zavoda za hitnu medicinu u Vrbovcu. Ova ispostava ima i 5 T1 timova koje financira Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Potpisnici ugovora obvezali su se financirati rad T2 tima u ukupnom godišnjem iznosu od 200 tisuća kuna, od čega će Grad Vrbovec osigurati 52,1 posto ovoga iznosa, a ostatak, razmjerno broju stanovnika, otpada na pet okolnih općina. 

-Ovo je dokaz da smo, kada su u pitanju važne stvari za naše građane, jedinstveni. Povećali smo šanse da građani hitnu pomoć dobiju na vrijeme- komentirao je gradonačelnik Denis Kralj.

Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, rekao je da je svaka kuna izuzetno važna za funkcioniranje Zavoda te da na području Vrbovca, iz godine u godinu, raste broj intervencija hitne medicinske pomoći, ali i sanitetskog prijevoza.

Grad Vrbovec i okolne općine rad T2 tima hitne medicinske pomoći sufinanciraju od polovice 2016. godine.

Objavljeno u Vrbovec
Četvrtak, 25 Siječanj 2018 09:48

Potpisan ugovor o sufinanciranju T2 tima

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, načelnica općina Gradec i Rakovec Ljubica Ambrušec i Brankica Benc, te načelnici Farkaševca, Preseke i Dubrave Dražen Draganić, Nikola Kožar i Tomislav Okroša potpisali su s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinom Gajnikom, ugovor o sufinanciranju T2 tima hitne medicine za područje grada Vrbovca i okolnih općina, za ovu godinu.

Gradonačelnik Denis Kralj zahvalio je općinama i hitnoj službi što su ponovno podržali ovu hvalevrijednu i za ovaj kraj važnu inicijativu:

-Velika je potreba za dodatnim timom koji će se brinuti za naše građane, dok je prvi tim hitne službe s liječnikom na terenu- istaknuo je gradonačelnik Kralj.

Za rad T2 tima bit će potrebno oko 350 tisuća kuna, od čega će grad Vrbovec i općine izdvojiti oko 200 tisuća kuna, a razliku će nadoknaditi Zagrebačka županija.

Inače, dodatni tim hitne medicine s radom je započeo 2016. godine, a čine ga medicinska sestra ili medicinski tehničar, te vozač. (izvor: Grad Vrbovec)

Objavljeno u Vrbovec

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti