fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Razbojništvo
Petak, 22 Ožujak 2019 16:31

U Odri opljačkana poslovnica pošte

U Odranskoj ulici u naselju Odra, oko 12 sati, nepoznati je počinitelj opljačkao postu, otuđivši pri tome još uvijek nepoznatu svotu novca.

Policija je na terenu, i intenzivno traga za počiniteljem ovog razbojništva.

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 12:32

Uz prijetnje pištoljem došli do 25 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili četiri kaznena djela razbojništva i kazneno djelo krađe.

U petak, 1. ožujka nakon počinjenog razbojništva u trgovini u Ulici Bijenik odakle su otuđili oko 6 500 kuna, policijski službenici su u Ulici Črnomerec uhitili osumnjičene i priveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđene su osnovne sumnje da su počinili još dva razbojništva i to 14.veljače u trgovini u Ulici Fraterščica, odakle su otuđili oko 5 400 kuna te potom 20. veljače u trgovini u Ulici Mirka Viriusa, odakle su otuđili oko 4 000 kuna.

Također su, sumnja se, 25. veljače počinili i jedan pokušaj razbojništva u trgovini u Ulici Ante Topić Mimare. Sumnjiče se i da su, prethodno, početkom veljače, počinili i jednu krađu u praonici rublja na Savskoj cesti tako da su ušli u otključanu praonicu i prerezali lokot na automatu za mijenjanje kovanica te otuđili oko 9 000 kuna.

Sva kaznena djela razbojništva osumnjičeni su počinili uz prijetnju startnim pištoljem te maskirani kapama s prorezima za oči, a ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi gotovo 25 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nepoznati počinitelj u večernjim je satima sinoć došao u trgovinu u Predovečkoj ulici gdje je zaprijetio eksplozivnom napravom zaposlenicama i otuđio novac. Nešto kasnije u neposrednoj blizini trgovine, a na temelju dojave građana, policijski službenici su uočili osobu koja se dovodi u svezu s ovim kaznenim djelom.

Radi sprečavanja napada i svladavanja otpora policijski su djelatnici uporabili sredstva prisile i priveli 48-godišnjaka u službene prostorije. Osumnjičenom 48-godišnjaku liječnička pomoć je pružena u KB Sestre milosrdnice.

-Ovim putem zahvaljujemo građanima koji su dojavili korisne informacije koje su nam pomogle u hvatanju počinitelja- poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Objavljeno u Grad Zagreb

Dvojica nepoznatih počinitelja u večernjim satima proteklog su petka počinili razbojništvo na benzinskoj postaji na Zagrebačkoj cesti u Velikoj Mlaki. Uz prijetnju vatrenim oružjem počinili su razbojništvo nad 54-godišnjim zaposlenikom od kojeg su zatražili novac, koji su na kraju i otuđili.

Počinjena šteta iznosi više tisuća kuna.

Objavljeno u Velika Gorica

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojništvo. Sumnja se da je 31. siječnja osumnjičenik počinio razbojništvo u trgovini u Draškovićevoj ulici tako da je maskiran kapom i šalom preko lica prijetio pištoljem 26-godišnjoj zaposlenici, uhvatio ju za ruku, ponovno zaprijetio na što mu je ona izvadila i predala novac iz blagajne.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 2 100 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 19-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinila kazneno djelo razbojničke krađe i krađe.

Sumnja se da je u petak, 25. siječnja u Dubravi, ušla u cvjećarnu te iskoristila zauzetost vlasnice te iz torbe otuđila novčanik s novcem, te se udaljila. Tada je oštećena uhvatila za rukav žensku osobu koja je prethodno došla s osumnjičenom, rekla joj da ju zove i da vrati novčanik, nakon toga osumnjičena se vratila na mjesto događaja i bacila novčanik na pod, otuđivši 3 tisuće kuna.

Nadalje se sumnja da je 24. siječnja u Cerskoj ulici ušla u nezaključan ured gradske ustanove te iz torbe otuđila novčanik, mobitel, novac, da bi potom otišla u javni wc te bacila novčanik. Također, sumnja se da je 24. siječnja u Ulici kneza Branimira ušla u drogeriju te iskoristila zauzetost zaposlenica te otuđila četiri parfema, a isto je učinila i 18. siječnja u Dubravi gdje je iz drogerije otuđila dva parfema.

Ukupna materijalna šteta iznosi oko 5 750 kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Dvojica nepoznatih maskiranih počinitelja, sinoć nešto prije ponoći uz prijetnju vatrenim oružjem počinili su razbojništvo u benzinskoj postaji u Velikoj Mlaki. Prijeteći mlađim djelatnicima (20,19 godina) zatražili su novac, nakon čega su se uputili u nepoznatom smjeru.

Otuđili su nekoliko tisuća kuna.

Objavljeno u Velika Gorica

Na tramvajskom okretištu Borongaj jutros se dogodila pljačka mjenjačnice. Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka nepoznati je razbojnik uz prijetnju pištoljem iz kojega je ispalio hitac u zrak opljačkao mjenjačnicu.

Ozlijeđenih nije bilo, a trenutno se obavljao očevid, ali i intenzivno traga za razbojnikom.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 10 Siječanj 2019 09:40

S oružjem upali u kuću te odnijeli nakit i novac

Između 21,30 i 22 sata na području Policijske postaje Samobor, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja sinoć nasilno ušla u obiteljsku kuću te uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad ukućanima.

-U kući su se tom prilikom nalazila i djeca, a otuđen je nakit i novac- izvijestili su iz policije.

Za počiniteljima se još uvijek traga.

Objavljeno u Samobor

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinio 11 kaznenih djela razbojništava. Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od 20. travnja 2017. godine do 22. studenoga ove godine u šest pekara, dvije poslovnice pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje.

Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je tako da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih kockanjem. Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34 tisuće kuna.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku PU Zagrebačke te je rješenjem načelnika Policijske uprave privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti