fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Razbojništvo
Četvrtak, 10 Siječanj 2019 09:40

S oružjem upali u kuću te odnijeli nakit i novac

Između 21,30 i 22 sata na području Policijske postaje Samobor, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja sinoć nasilno ušla u obiteljsku kuću te uz prijetnju vatrenim oružjem počinila razbojništvo nad ukućanima.

-U kući su se tom prilikom nalazila i djeca, a otuđen je nakit i novac- izvijestili su iz policije.

Za počiniteljima se još uvijek traga.

Objavljeno u Samobor

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom radi osnova sumnje da je počinio 11 kaznenih djela razbojništava. Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od 20. travnja 2017. godine do 22. studenoga ove godine u šest pekara, dvije poslovnice pošte, dvije ljekarne i jednom kiosku na području zagrebačkih naselja Novi Zagreb i Trnje.

Osumnjičeni 28-godišnjak kaznena djela počinio je tako da je maskiran povezom ili maramom preko lica ulazio u pekare, poslovnice pošta, ljekarne i kiosk gdje je najčešće uz verbalnu prijetnju, ali i prijetnju plastičnim ili plinskim pištoljem od djelatnika otuđivao novac koji je najčešće trošio za vraćanje dugova nastalih kockanjem. Materijalna šteta počinjena navedenim kaznenim djelima iznosi oko 34 tisuće kuna.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o policijskom službeniku PU Zagrebačke te je rješenjem načelnika Policijske uprave privremeno udaljen iz službe. Osumnjičeni 28-godišnjak u zakonskom roku će biti predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojničku krađu. Sumnja se da je 27. listopada oko 16.45 sati u Novom Zagrebu u Ulici Vice Vukova počinio razbojničku krađu tako da je ulazeći u više trgovina u vrećicu spremio više komada odjevnih predmeta te je prolazio pored blagajna, a da ih nije platio.

Kada su ga uočili zaštitari te ga pokušali zaustaviti prijetio im je oštrim predmetom. Zaštitari su ga tjelesnom snagom svladali i zadržali do dolaska policijskih službenika. Materijalna šteta iznosi oko 700 kuna.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 19 Listopad 2018 11:08

Razbojništvo u pošti u Sesvetama

Sinoć oko 18,45 sati u Sesvetama na Dugoselskoj cesti, u poslovnici pošte, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad trima zaposlenicama od kojih je zatražio novac, koji mu je i predan. Tom prilikom počinitelj za kojim se još uvijek traga otuđio je nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, u ranim jutarnjim satima na raskrižju Ulica Mije Krešića i Divka Budaka u Maksimiru, dva su nepoznata počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 46-godišnjakom i otuđila mu torbicu, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti