fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Područna škola Kerestinec

U tijeku je energetska obnova Područne škole Kerestinec koja obuhvaća izvedbu toplinske fasade, ugradnju vanjske aluminijske stolarije, zamjenu postojećeg sustava rasvjete LED tehnologijom, rekonstrukciju radijatorskoga grijanja i prenamjenu kotlovnice s lož ulja na plinsko grijanje. Vrijednost investicije je 2,75 milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je bespovratnih 846 tisuća kuna, dok su ostatak, svaki po 954 tisuće kuna, osigurali Zagrebačka županija i Grad Sveta Nedelja.

-Ovo je samo jedan od projekata energetske obnove škola na području županije, čijom će se realizacijom osigurati značajna ušteda energenata“- na početnoj konferenciji rekla je zamjenica župana Nadica Žužak.

Područnu školu u Kerestincu koja je izgrađena 1970. godine, u pet razrednih odjela, polazi 113 učenika od prvog do četvrtog razreda.

-Od tada do danas na školi su se izvodili manji građevinski radovi, a ovo je sada prva 'velika' obnova“- rekla je Anica Magdalenić, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja, čiji je sastavni dio i Područna škola Kerestinec.

Obnova škole, dodala je, trebala bi završiti krajem rujna. Osim njezine energetske obnove, u školi će se urediti i podovi, u svaku će se učionicu ugraditi umivaonik, rekonstruirat će se sanitarni čvorovi, a učionice će dobiti i klima uređaje.

-Ovo je prvi veći projekt za kojega smo povukli sredstva iz EU fondova. On je svojevrsni okidač za nastavak povlačenja europskoga novca. Pokazali smo da to možemo i sada idemo dalje- komentirao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Započeli su radovi na energetskoj obnovi Područne škole Kerestinec, gdje su u tijeku radovi na zamjeni prozora i obnovi sanitarnih čvorova.

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju izvedbu toplinske fasade na vanjskom zidu i zamjenu stare stolarije, promjenu svih rasvjetnih tijela unutar škole, izvedbu kompletnog novog razvoda grijanja koja uključuje i postavu novih radijatora, novi cijevni razvod i rekonstrukciju kotlovnice te izvedbu priključaka na plin umjesto dosadašnjeg energenta – lož ulja. Također, obnovit će se parket, a cijela škola će se oličiti.

-Ovim projektom uz smanjenje troškova energenata, osigurat će se i bolji uvjeti školovanja za naše učenike- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti