fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Načelnik Ervin Vujica

Po prvi puta u svojoj povijesti Općina Orle iznašla je sredstva u svom proračunu kako bi osigurala najboljim učenicima i studentima stipendije. Za tu je namjenu u proračunu osigurano gotovo 200 tisuća kuna, kako bi se učenicima na mjesečnoj razini osiguralo 500, a studentima 700 kuna. Ugovore s načelnikom potpisalo je 17 studenata te šest učenika.

-Kratko i jasno ulažemo u budućnost. Na ovaj način pomažemo naše učenike i studente, ali i njihove obitelji kako bi im olakšali daljnje školovanje- kazao je načelnik Ervin Vujica, koji je zahvaljujući boljoj organizaciji proračuna iznašao sredstva za ovu namjenu.

-Povlačenjem sredstava iz Europske unije i drugih izvora financiranja, ostaje vam onaj vaš temeljni dio sredstava kojim možemo financirati i ovakve akcije- istaknuo je načelnik.

Ovim hvalevrijednim potezom, zadovoljni su i mladi, kojima je cilj da i u budućnosti ostanu u svoj općini, a kako bi se što bolje i povezali osnovana je i Udruga mladih Općine Orle.

Objavljeno u Orle
Srijeda, 26 Prosinac 2018 12:00

Područna škola Veleševec dobiva dvoranu

Zagrebačka županija u svome je proračunu osigurala 300 tisuća kuna za Općinu Orle, koja će tim sredstvima financirati rekonstrukcija školske zgrade u Veleševcu, gdje će se izgraditi mini dvorana u sklopu škole. Ugovor o preuzimanju sredstava potpisao je načelnik Ervin Vujica.

-U prizemlju škole sada nemamo ništa, a prije su tamo bili učiteljski stanovi. Mi smo odlučili to preurediti djeci za dvoranu od nekih stotinjak kvadrata sa sanitarnim čvorovima i svlačionicama. Također, napravit ćemo i kotlovnicu kako bi se riješilo i pitanje grijanja- kazao je načelnik Vujica.

Uz spomenutih 300 tisuća kuna od strane Zagrebačke županije, a u svome proračunu Općina je za tu namjenu osigurala dodatnih 100 tisuća kuna.

Objavljeno u Orle

Ne tako davno rijeka Sava bila je bogata skelama i skelarima. Vrijeme je učinilo svoje i ostalo je tek njih par. Jedna od njih povezuje Općinu Rugvicu i Općinu Orle, a postignutim dogovorom ta će skela i dalje povezivati Oborovo i Vrbovo. Čuvši to mnogi su mještani odahnuli i s oduševljenjem primili tu sretnu vijest do koje je došlo dogovorom dviju općina, ali i Zagrebačke županije koja će se također dijelom uključiti u očuvanje ove prometne poveznice.

-Imali smo puno problema i razgovora s Lučkom kapetanijom Sisak, koja nam je postavljala velike uvjete zbog čega je čak postojala mogućnost zatvaranja skele 1. studenoga. Srećom, dogovorom i pronalaskom modela skela nastavlja voziti- kazao nam je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

-Ovo je velika stvar jer mnogi naši mještani rodbinski su povezani s Općinom Orle, čiji se načelni također uključio u očuvanje skele na čemu mu se zahvaljujem- istaknuo je Čičak.

Brigu o skeli sada preuzima Općina Rugvica, čime se nastavlja dugogodišnja tradicija vožnje rijekom Savom, a svi su uvjereni kako će skela postati i turističkom atrakcijom na biciklističkoj ruti koju županija već dugo planira.

-To je budućnost, dok se ne izgradi most, jer ovo je jedina poveznica između ove dvije općine. Osim toga, skela je i veliki turistički potencijal, koji će se vjerujem sada još jače razvijati- rekao je načelnik Općine Orle Ervin Vujica.

Dosadašnji jedan skelar dobio je pojačanje, pa će tako od sada na skeli biti njih četvorica. 

 

 

 

 

Objavljeno u Rugvica

Općini Orle danas je isporučen novi traktor, kao i svi potrebni strojevi od ralice, posipača i malčera kako bi se komunalni standard na prostoru cijele općine digao na višu razinu. Traktor čija je vrijednost veća od pola milijuna kuna nabavljen je uz pomoć Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koje je Općini putem natječaja osiguralo 275 tisuća kuna, dok je ostatak iznosa pokrila općina iz svoga proračuna.

-Cijeli ovaj komplet strojeva nabavljen je kako bi poboljšali komunalni red na prostoru općine, kao i komunalnu uslugu prema našim mještanima. Na ovaj način moći ćemo bolje održavati ceste i zelene površine koje su u vlasništvu Općine- istaknuo je prilikom preuzimanja traktora načelnik Ervin Vujica, koji je i sjeo za upravljač.

Također, Općina ozbiljno razmišlja i o nabavci još jednog kombiniranog stroja, budući da je sadašnji kojim raspolaže Općina polako došao svome kraju. 

-Nadam se da će uskoro biti raspisan javni poziv nekog ministarstva ili fonda, kako bismo se prijavili i pokušali ostvariti neka sredstva za njegovu nabavku- otkrio nam je načelnik Vujica.

Novim traktorom ubuduće će upravljati Damir Erent, koji je tom prilikom prošao i obuku od strane isporučitelja Sekre, čiji su ga djelatnici upoznali sa svim mogućnostima traktora i priključnih strojeva.

Objavljeno u Orle

Načelnik Ervin Vujica, na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća izvijestio je vijećnike kako je Općina naručila izradu table s popisom svih sela i kojim smjerom krenuti prema njima. Spomenuta tabla postavila bi se na ulazu u Općinu iz smjera Velike Gorice.

-Cilj je da olakšamo ljudima kretanje kroz općinu. Osim toga, na Sisačko cesti u Velikoj Gorici također trebamo postaviti tablu koja označuje smjer prema općini- kazao je načelnik Vujica.

Također, referirao se i na pitanje Zvonka Hrenčevića kojeg je zanimala prometna signalizacija na području općine.

-Poslali smo upit Županijskim cestama, te još uvijek čekamo odgovor. Ono što tražimo je izlazak stručnjaka na teren te da se uvjeri u stvarno stanje i potrebe na terenu- odgovorio je načelnik Ervin Vujica.

Objavljeno u Orle

-Ovo je povijesna činjenica, jer toga nikad nije bilo na području naše općine- tim je riječima načelnik Općine Orle Ervin Vujica upoznao vijećnike na sinoćnjoj sjednici Općinskog vijeća s odlukom o uvođenju stipendija za najbolje učenike i studente.

Za tu je namjenu u proračunu osigurano oko 140 tisuća kuna, a Općina će ove godine premijerno dodijeliti 10 učeničkih i isto toliko studentskih stipendija, što je Općinsko vijeće jednoglasno podržalo.

-Ovom odlukom postižemo da učenici i studenti počnu ulagati još više u svoje znanje, jer jedna od vodilja treba nam biti izvrsnost, odnosno školovani ljudi- rekao je načelnik Vujica.

O budućim stipendistima odlučit će tročlano povjerenstvo, a one koje odaberu po kriteriju izvrsnosti i socijalnom statusu od 1. siječnja iduće godine primat će 500 kada su u pitanju učenici, odnosno 700 kuna, koliko iznosi mjesečna stipendija za studente. 

Proračun je u plusu

Na dnevnom redu našlo se i polugodišnje izvršenje proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja. Kako je istaknula pročelnica Gordana Šćetko proračunom u prvih pola godine nitko nije zakinut, niti je Općina ikome dužna.

-Određena sredstva uložili smo u projektnu dokumentaciju, a to je ulog budućnost- kazala je pročelnica Šćetko, navevši kako je proračun u plus, jer nakon pola godine na računu je ostala 621 tisuća kuna.

Predloženo izvješće vijećnici su jednoglasno podržali, kao i izvješće o radu načelnika za isto razdoblje.

2. prosinca izbori za MO Veleševec

Kako je ljetos raspušten Mjesni odbor Veleševec, vijećnici su na sinoćnjoj, 10. sjednici donijeli i odluku o raspisivanju izbora za taj mjesni odbor, koji će se održati 2. prosinca.

Objavljeno u Orle

Nakon što je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije ishodila pravomoćnu Građevinsku dozvolu za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri u Selcu ravnateljica Martina Glasnović i načelnik Općine Orle Ervin Vujica potpisali su Sporazum o promjeni investitora. Javna ustanova Zeleni prsten za izradu projektne dokumentacije uložila je 476.815,00 kuna a općina Orle 5.925,00 kuna. Do promjene investitora došlo je zajedničkom procjenom partnera zbog većih mogućnosti prijave na različite natječaje/javne pozive za sufinanciranje izgradnje mosta.

Drveni most na rijeci Odri nalazi se u mjestu Selce kraj Veleševca (Općina Orle) i najkraća je poveznica Turopolja i Posavine. Obnova mosta je nužna za lokalno stanovništvu i daljnji razvoj općine. Od kada je most zatvoren za promet do svojih poljoprivrednih površina stanovnici se voze i do 50 kilometara u jednom smjeru, a obnovom mosta će imati 12 kilometara. Most je neophodan i za kvalitetno upravljanje zaštićenim područjem Značajni krajobraz „Turopoljski lug i vlažne livade uz rijeku Odru“ koje je ujedno i dio europske ekološke mreže Turopolje HR1000003 i Odransko polje HR2000415 te predstavlja tradicijsku graditeljsku baštinu ovog kraja. 

S jučerašnjim danom, od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije, Odsjeka za prostorno uređenje i gradnju, izdano je Rješenje o izmjeni građevinske dozvole. Ovim Rješenjem Općina Orle postaje investitor i nastavlja s projektom obnove drvenog mosta na rijeci Odri. Sredinom rujna u sklopu Suradničkog vijeća za zaštićeno područje Turopolje- Odransko polje, Javna ustanova Zeleni prsten i Općina Orle izvršit će primopredaju projektne dokumentacije kako bi već ovu jesen Općina Orle krenula s pripremnim radovima za obnovu mosta.

Objavljeno u Orle

Blagdan svetog Bartola koji je jučer proslavljen, posebno se štuje na području Općine Orle, čiji je i zaštitnik. Tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja, ali je i podvučena crta na jednogodišnji rad načelnika Ervina Vujice.

-Općinsko vijeća zajedno s našim načelnikom sada već punih godinu dana kontinuirano radi na unaprjeđenju naše zajednice. Od perioda stupanja na dužnost donijeli smo nekoliko značajnih odluka, uspjeli smo se izboriti za određena EU sredstva, a pripremili smo i nove projekte čija se realizacija može uskoro očekivati. Također, inicirali smo osnivanje novih udruga. Time smo napravili korak prema naprijed i onome čemu svi težimo- razvijenoj Općini Orle- kazao je predsjednik Općinskog vijeća Andrija Ščrbak koji vjeruje kako će se do kraja mandata ostvariti još niz dobrih stvari na području cijele općine.

-Pred nama su još tri godine mandata u kojima ćemo zasigurno opravdati povjerenje i podršku koju smo dobili od naših mještana. Vjerujem kako ćemo u tome periodu imati i rezultate koji će biti vidljivi- istaknuo je Ščrbak.

Mnogo je još posla

Tijekom proteklih godinu dana ostvareni su brojni pomaci; općinska zgrada u potpunosti je obnovljena, dobivena su bespovratna sredstva koja će se utrošiti na nabavku traktora s malčerom, uređenje male dvoranice u Područnoj školi Bukevje, ali i za stvaranje prostornih planova. Radilo se i na podizanju komunalnog standarda pa se tako krenulo s uvođenjem LED rasvjete, uređenjem poljskih puteva, a uskoro bi trebali započeti i radovi na postavljanju zelenih otoka.

-U proteklom razdoblju uspjeli smo ostvariti sve što smo zacrtali, a u tome su nam pomogla ministarstva, županija, ali i dobra suradnja s ostalim gradovima i općinama iz našeg okruženja. Kada smo za ovu godinu predložili proračun od 6,7 milijuna kuna bio je to veliki iskorak, s obzirom na to da je plan za 2017. bio 3,4 milijuna kuna. Dogodila se povijest, jer otvorili smo nove stavke na prihodovnoj strani, a to su sredstva iz EU fondova- s ponosom je rekao načelnik Općine Ervin Vujica.

Uskoro kreće obnova „selečkog“ mosta

Najvažniji projekt čija se realizacija može očekivati tijekom jeseni izgradnja je drvenog mosta na rijeci Odri, koji je zatvoren još od 2010. godine. Punih osam godina trajala je priprema za njegovu izgradnju, u koju se od prvog dana uključila Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije koja je pripremila svu potrebnu projektnu dokumentaciju, dok je za njegovu izgradnju Zagrebačka županija osigurala 300 tisuća kuna.

-Za Općinu Orle to znači kao Pelješki most za južnu Dalmaciju. Most će spajati dvije županije- Zagrebačku i Sisačku i bit će turistički potencijal za Općinu Orle- poručio je načelnik kojem su na postignutom uspjehu čestitale brojne kolege i kolegice koji su se odazvali svečanoj sjednici.

Fotogaleriju sa sjednice možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Orle
Petak, 24 Kolovoz 2018 08:28

Položeni vijenci uoči Dana Općine Orle

Danas se obilježava blagdan svetog Bartola, koji je između ostaloga zaštitnike Općine Orle koja se priprema za trodnevnu proslavu Dana Općine. Uoči današnje svečane sjednice Općinskog vijeća delegacija predvođena načelnikom Ervinom Vujicom, njegovim zamjenikom Draženom Podlejanom, predsjednikom Općinskog vijeća Andrijom Ščrbakom, općinskim vijećnicima i predstavnicima udruga položila je vijence i zapalila svijeće na grobljima u Ruči, Vrbovu i Bukevju.

Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će zaslužnim pojedincima biti uručena priznanja održat će se u 13 sati u Bukevju, a proslava se nastavlja u dane vikenda.

Najprije će se sutra u Leknenom odigrati nogometna utakmica novoosnovanog Posavca koji će ugostiti Slobodu iz Gradeca, dok je velika završnica proslave u nedjelju kada će se već tradicionalno održati konjsko prošćenje te bogat zabavni, kulturni i sportski program.

Objavljeno u Orle

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima gradova i općina ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 17,8 milijuna kuna, što će se utrošiti na realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi. Među potpisnicima ugovora bio je i načelnik Općine Orle Ervin Vujica koji je potpisao ugovor vrijedan 300 tisuća kuna kojih će se utrošiti na obnovu „Selečkog“ mosta, koji je od 2010. godine zatvoren zbog katastrofalnog stanja.

-Za nas to znači kao da gradimo Pelješki most. Konačno pokrećemo taj projekt kojim našim mještanima omogućujemo brži i sigurniji prelazak preko rijeke Odre, jer mnogi naši mještani imaju imanja u Vukomeričkim goricama, a ponovnim stavljanjem mosta u funkciju putovanje će im biti jeftinije i brže, jer put će im se skratiti za 20 kilometara- kazao nam je načelnik Općine Orle Ervin Vujica.

Ostatak sredstava od 150 tisuća kuna osigurat će Općina u svome proračunu. Uskoro se očekuje raspisivanje natječaja za odabir izvođača koji bi s radovima trebao započeti u mjesecu rujnu.

Objavljeno u Orle
Stranica 1 od 3

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti