fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Klub Zaprešićana Zapreščan

Klub Zaprešićana „Zapreščan“ organizirao je 14. humanitarnu aukciju slika i prvu koja nosi ime velikog čovjeka, pokretača ove akcije, Ive Košira. Predsjednik Kluba Tomislav Bezuh podsjetio je kako Klub Zaprešićana „Zapreščan“ ovu akciju svake godine organizira uz pomoć dobrotvora umjetnika koji nesebično poklanjaju svoja djela, ali i zahvalio gospodarstvenicima koji umjetnine kupuju i tako osiguravaju sredstva za potrebite.

Ove godine prikupljena sredstva ići će sestrama Aniti i Nikolini te bratu Krunoslavu Filković iz Hruševca Kupljenskog. Bez roditeljske su skrbi, s mentalnim oštećenjima i nisu radno sposobni, a sredstva prikupljena na ovoj aukciji osigurat će im osnovne životne uvjete.

Na aukciji su se nudile 32 umjetnine i jedna aukcija iznenađenja koju je vodio zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević, a prikupljeno je 40.000 kuna. 

 

 

Objavljeno u Događanja
Petak, 12 Listopad 2018 11:29

Krešo Vlahović izlaže u Zaprešiću

Srednja škola ban Josip Jelačić u Zaprešiću u svojoj je Galeriji Anima ugostila slikara Krešu Vlahovića. On je publici predstavio svoje slike rađene tehnikom pastela a izložbeni prostor galerije krasili su brojni pejzaži u svim godišnjim dobima.

Sam autor je rođeni Zaprešićan, a u Zaprešiću živi i danas. Klub Zaprešićana „Zapreščan“ organizator je ove izložbe koja se otvorila u povodu proslave Dana Grada Zaprešića, a autor je izložbu posvetio svojoj unuci koja pohađa upravo ovu srednju školu.

Ravnatelj Srednje škole ban Josip Jelačić i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus podsjetio je da se upravo navršava 15 godina zaprešićke srednje škole, a da je u tom razdoblju škola napravila velik iskorak koji je vidljiv brojnim uspjesima na natjecanjima znanja i vještina.

-Lijep o je biti na petnaestu godišnjicu u školi, u punoj galeriji u kojoj slavimo umjetnost, ali slavimo i uspjehe škole što je jako lijep spoj- rekao je Labus.

U ime Kluba Zaprešićana „Zapreščan“ čestitke autoru uputio je Vinko Morović, prvi gradonačelnik Zaprešića, te mu zahvalio što je svoju umjetnost podijelio sa svim stanovnicima Zaprešića.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti