01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: KUD Preporod

Ovog su tjedna započele radionice unutar projekta „Radost življenja“ za čije su provođenje zaduženi KUD Preporod te Pučkog otvoreno učilište Dugo Selo. Prva u nizu radionica održana je ona iz umjetnosti tradicijskog sviranja, na kojoj još uvijek ima mjesta, dok je radionica tradicijskog ruha popunjena na prvi ciklus.

Danas je započela radionica umjetnost kraluša, koja je također popunjena za prvi ciklus, dok se svi zainteresirani još uvijek mogu prijaviti za radionicu plesa-folklora, radionicu sviranja tradicijskih instrumenata i tradicijskog pjevanja.

Radionice slikanja, gline i kazališnog amaterizma započet će tijekom sljedećeg mjeseca, a prijave su još uvijek u tijeku. Svi zainteresirani za trenutno popunjene radionice nakita i šivanja mogu se predbilježiti za drugi ciklus koji počinje u travnju 2019. godine prijavom na web adresu www.radostzivljenja.hr.

Objavljeno u Dugo Selo

Dugo Selo je za provedbu projekta „Radost življenja“, koji je namijenjen osobama starijim od 54 godine, dobilo bespovratnu potporu u iznosu od 807 tisuća kuna. Riječ je o projektu koji će provoditi partneri Grada na projektu; KUD Preporod i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.

Projekt „Radost življenja“ provodit će se tijekom 18 mjeseci, a njegov je cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije, uz jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba iznad 54 godine.

-To je prvi projekt koji je započeo. Oduševljeni smo onime što smo vidjeli an prezentaciji, te što sve taj program i projekt pruža za sve građane iznad 54 godine. Želja je da se te osobe uključe u socijalni život grada, te da nauče nešto novo te da to onda prenose na iduće generacije, jer vjerujem kako će sličnih projekata biti još- kazao je gradonačelnik Nenad Panian.

Sam projekt je zamišljen kao spoj tradicijske kulture i vrijednosti, obogaćen elementima moderne glazbe i dramske umjesnosti, a provodit će se kroz više besplatnih radionica i tečajeva. KUD Preporod nositelj je radionica koje se tiču baštine i tradicije, dok će POU Dugo Selo provoditi radionice slikanja, oblikovanja gline te kazališni amaterizam.

Objavljeno u Dugo Selo
Četvrtak, 11 Siječanj 2018 14:35

Slavljenički koncert KUD-a Preporod u Lisinskom

Kulturno umjetničko društvo Preporod jedno je od najstarijih amaterskih društava na području Hrvatske, koje okuplja građane u svrhu očuvanja i razvitka kulturne baštine. Povodom proslave 110-te obljetnice rada KUD Preporod će 24. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati veliki koncert s početkom u 19,30 sati. 

Za taj značaj jubilej „Preporodaši“ pripremaju bogat program u kojem će publiku povesti kroz putovanje kroz gotovo cijelu Hrvatsku. Moći će se tako tom prilikom vidjeti koreografije Posavine, Sesvetskog prigorja, Međimurja, Zagorja, Podravine, Slavonije, Baranje, Usore, Bratine, Bunjevca, Imotskog, a sve to bit će dodatno obogaćeno tamburaškim izvedbama i folklornim napjevima.

Karte za ovaj jedinstveni kulturni događaj mogu se nabaviti u KUD-u Preporod, knjižari De Nova i na blagajni Dvorane Lisinski po 20 posto nižim cijenama za članove KUD-a u odnosu na online kupnju.

Objavljeno u Dugo Selo

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti