fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gastro Turopolja
Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 16:46

Gastro Turopolja ruši sve rekorde

Plato ispred Muzeja Turopolja, kao i dio Šetališta Franje Lučića jučer je bio mjesto kojim su se širili mirisi sjajno pripremljene hrane turopoljskih ugostitelja, kao i njihovih gostiju koji su se odazvali na 17. Gastro Turopolja, koji iz godine u godinu podiže letvicu. Tako je bilo i ovoga puta; jer manifestacija je bila i više nego dobro posjećena, tako da je pripremljena hrana nestala u trenu.

-Svaki Gastro je bolji od onoga prethodnoga, jer se prepoznaje trud naših ugostitelja i svih nas koji smo uključeni u samu organizaciju. Goričani svojim dolaskom pokazuju da cijene to što radimo. Kada je obilje hrane i veliki broj posjetitelja manifestacija ne može biti neuspješna- rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Velike Gorice Milada Mesarić, a zadovoljstvo nije krio niti predsjednik Udruženja obrtnika Vladimir Birek.

Kao dodatak Gastru koji je započeo kao izložba jela, posljednjih godina pridodano je natjecanje u spravljanju kotlovine, koje je i ove godine zainteresiralo mnoge, pa su se natjecanju odazvale čak 34 ekipe, tako da žiriju na čelu s Tomislavom Špičekom nije bilo nimalo lako odabrati najukusniju kotlovinu.

-Svake godine je sve teže, tako da se za ovo stvarno treba pripremati. Tek su dvije kotlovine bile nešto lošije, dok su ostale bile odlične- prokomentirao je pripremljenu kotlovinu Tomislav Špiček.

Najbolju kotlovinu ove godine spremila je ekipa DVD Ribnice, iza kojih su se smjestili Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, te ekipa Gastro apostola iz Udruge Žumberačke vile.

-Sve je bilo domaće od luka, češnjaka, paprike i vina koje je dalo dobru aromu- otkrile su nam žene iz pobjedničke ekipe koje su kako su nam rekle pripremile vrhunsku kotlovinu.

Što smo mi zabilježili na ovogodišnjem Gastru Turopolja, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Velika Gorica

U srcu Turopolja i Velike Gorice sredinom listopada ponovo se stvara prava eno-gastro bajka koja privlači brojne zaljubljenike dobre hrane. 17. po redu Gastro Turopolja svim svojim posjetiteljima ponudit će izbor najboljih autohtonih okusa te prezentirati najfinije delicije turopoljskog kraja.

Od 8. do 14.10. u sklopu Gastro tjedna očekuje vas promocija filma „Žganci“ autorice Romane Rožić, koja će se održati sutra, a tu je i festival craft pive „Craft yard festival“, kao i brojni specijaliteti turopoljskog kraja koji se nude u velikogoričkim restoranima. Vrhunac manifestacije, koju tradicionalno organiziraju Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Velike Gorice, predstavlja Nedjeljni turopoljski ručak na kojem će posjetitelji moći ručati na otvorenom.

Ovogodišnji Nedjeljni turopoljski ručak, dan dobre atmosfere te slasnih okusa,održat će se 14. listopada s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. Opojni mirisi širit će se oko Muzeja Turopolja već od jutarnjih sati, razgledavanje izložbe počet će u 11,30 sati, a degustacija i ručak u 12,30 sati. Za nezaboravan doživljaj gastronomske ponude bit će zaduženi najbolji velikogorički ugostitelji i restorani, a u središtu pozornosti bit će i natjecanje u pripremi najukusnije turopoljske kotlovine u kojem će sudjelovati brojna dobrovoljna vatrogasna društva i udruge.

Svi ljubitelji slatkog doći će na svoje velikim izborom domaćih tradicionalnih kolača i slastica koje će Vas natjerati da dijetu odgodite za neki drugi ponedjeljak,a kada vam zatreba predah od slatkog tu su fina vina velikogoričkog kraja.

Uz uživanje u nevjerojatnim okusima, posjetitelji će se moći zabaviti i rasplesati na zarazne ritmove koje će izvesti Tamburaški sastav Harmonija.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti