fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Energetska obnova

Ivanić-Grad je preko Europskog fonda za energetsku obnovu osigurao 715 tisuća kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu zgrade Civilne zaštite i Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad. Projekt energetske obnove predviđa toplinsku izolaciju zgrade, ugradnju PVC stolarije i poboljšanje sustava grijanja.

Građevinski radovi na zgradi uključuju izvedbu toplinske izolacije zidova pročelja kamenom vunom, toplinske izolacije pokrova krovnih ploha kompozitnim termoizolacijskim panelima, te ugradnju vanjske PVC stolarije. Projektom se također planira zamjena postojećeg neučinkovitog plinskog grijanja novim učinkovitijim radijatorskim sustavom uz izmjenu plinskih instalacija. Navedenim radovima poboljšavaju se svojstva zgrade u pogledu temeljnih zahtjeva racionalne uporabe energije i toplinske zaštite u zgradama. Provedbom projekta energetske obnove na godišnjoj će se razini ostvariti ušteda potrebne toplinske energije za grijanje zgrade od 56,23 posto.

Ukupna je vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna, od čega je 715 tisuća kuna osigurano iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Započeli su radovi na energetskoj obnovi Područne škole Kerestinec, gdje su u tijeku radovi na zamjeni prozora i obnovi sanitarnih čvorova.

Radovi na energetskoj obnovi obuhvaćaju izvedbu toplinske fasade na vanjskom zidu i zamjenu stare stolarije, promjenu svih rasvjetnih tijela unutar škole, izvedbu kompletnog novog razvoda grijanja koja uključuje i postavu novih radijatora, novi cijevni razvod i rekonstrukciju kotlovnice te izvedbu priključaka na plin umjesto dosadašnjeg energenta – lož ulja. Također, obnovit će se parket, a cijela škola će se oličiti.

-Ovim projektom uz smanjenje troškova energenata, osigurat će se i bolji uvjeti školovanja za naše učenike- poručio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Grad Sveti Ivan Zelina ostvario je sredstva za pokriće dijela vlastitog udjela u troškovima provedbe projekta "Energetska obnova zgrade Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina" u iznosu od 240 tisuća kuna. Sredstva su ostvarena prijavom na Javni poziv Zagrebačke županije za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz fondova i programa Europske unije u 2018. godini.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade je nešto manja od 1,5 milijuna kuna, od čega je gotovo 740 tisuća kuna osigurano kroz Europski fond za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020..

Projekt obnove obuhvatit će građevinske radove na rekonstrukciji vanjskih zidova i krova, rekonstrukciju stolarije te sustav grijanja.

Objavljeno u Sveti Ivan Zelina

Briga za sve mještane i njihove potrebe misao je vodilja općinskog vodstva Općine Rugvica. Posljednjih godina napravljen je veliki iskorak po ulaganju u komunalnu infrastrukturu, pri čemu nisu zaobiđeni niti društveni domovi kojima se koriste brojne udruge. U tom smjeru ide se i dalje, jer na općinsku je adresu stigla sjajna vijest o dobivanju sredstava za energetsku obnovu domova.

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je bespovratna sredstva za energetsku obnovu društvenih domova u Črncu Dugoselskom, Obedišću Ježevskom i Preseki Oborovskoj. Za sva tri doma odobren je iznos veći od 660 tisuća kuna.

-Prijavili smo se u nadi da ćemo dobiti određena sredstva, a nama su eto prošle sve tri prijave. Velika je to stvar, jer naši domovi nakon ovih zahvata dobit će novi izgled. Osim toga, tradicija vatrogastva na našem je području duboko ukorijenjena te naši vatrogasci zavrjeđuju da imaju uređene prostore- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Isto tako, Općina je putem natječaja Zagrebačke županije osigurala bespovratna sredstva za obnovu doma u Oborovu u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je ranije ove godine Županija u svome proračunu za obnovu društvenog doma u Ježevu osigurala više od 200 tisuća kuna.

-Sretan sam i zadovoljan ovakvim vijestima, jer tijekom 2019. godine riješit ćemo i urediti veliku većinu naših domova- sa zadovoljstvom će načelnik Mato Čičak.

Objavljeno u Rugvica

U Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar načelniku Općine Kloštar Ivanić, Željku Filipoviću, uručio odluku o energetskoj obnovi zgrade općine i ugovor o sufinanciranju projekta sanacije klizišta na području općine.

Općina Kloštar Ivanić dobila je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu nešto većem od 570 tisuća kuna za projekt „Energetske obnove zgrade Općine Kloštar Ivanić“. Odluka je donesena u sklopu poziva za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji je raspisan krajem 2017. godine, a otvoren za prijave početkom 2018. godine. Nakon drugog kruga prijava projektnih prijedloga ukupno je zaprimljeno 758 prijava, a ukupni zatraženi iznos bespovratnih sredstava iznosi gotovo 1,34 milijarde kuna.

Do 5. prosinca donesene su 342 odluke o financiranju ukupne vrijednosti projekata gotovo 1,36 milijardi kuna te preko 682 milijuna kuna bespovratnih sredstava. U okviru poziva do sada je potpisano i 316 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od gotovo 600 milijuna kuna.

Načelniku Željku Filipoviću uručen je i ugovor za projekt sanacije klizišta „I. Vinogradski odvojak“ za čiju je realizaciju Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja dodijelilo 524 tisuće kuna.

Objavljeno u Kloštar Ivanić

U tijeku je energetska obnova zgrade ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije u Jastrebarskom koja obuhvaća građevinske, strojarske i elektrotehničke radove.

Zgrada će dobiti toplinsku fasadu i led rasvjetu, postojeći sustav grijanja zamijenit će se dizalicom topline zrak-voda, a na radijatore će se postaviti elektronički termostatski ventili. Realizacijom projekta godišnja potrebna energija za grijanje smanjit će se za 60,8 posto, a godišnja potrebna energija za rasvjetu za 46 posto. Potrošnja ukupne godišnje primarne energije bit će manja za 75,9 posto, a emisija štetnih stakleničkih plinova, na godišnjoj razinu, smanjit će se za 81,2 posto. Nakon završene obnove zgrada će prema kriteriju specifične godišnje toplinske energije za grijanje biti svrstava u energetski razred „C“, a prema kriteriju specifične godišnje primarne energije u energetski razred „A+“.

Ukupna vrijednost energetske obnove je 2,49 milijuna kuna, od čega 1,27 milijuna kuna otpada na bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalo su sredstva proračuna Zagrebačke županije. Župan Stjepan Kožić zajedno sa svojom zamjenicom Nadicom Žužak, obišao je Ispostavu u Jastrebarskom, izrazivši zadovoljstvo što se radovi odvijaju i brže od planirane dinamike.

-Višak sredstava za energente, kojega ćemo ostvariti nakon obnove, uložit ćemo u nabavu opreme, čime ćemo podići kvalitetu usluge Doma zdravlja- rekao je župan, podsjetivši da je Županija ove godine ugovorila energetsku obnovu tri ispostava Doma zdravlja - u Vrbovcu, Jastrebarskom i Zaprešiću.

-Ukupna vrijednost ovih radova je 9,2 milijuna kuna, od čega su 4,8 milijuna kuna bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalo sredstva proračuna Zagrebačke županije- rekao je župan.

Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika Jastrebarskoga, podsjetio je da je dosad sredstvima Županije energetski obnovljena Osnovna škola Ljubo Babić i područne škole u Gornjem Desincu i Plešivici.

-Raduje me što je Grad sada ušao i u županijski program energetske obnove ispostava Doma zdravlja. Sredstvima Grada u Jaski je sagrađen niskoenergetski dječji vrtić- poručio je Šlat.

Objavljeno u Jastrebarsko

Ljetos je završila energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban u Vidrićevoj ulici, gdje je stara dama dobila novi sjaj. Odrađenim radovima uvjeti boravka djece u toj predškolskoj ustanovi podignuti su na znatno višu razinu, jer osim vanjskog uređenja, vrtić je uređen i iz unutra, a uz udružena sredstva Grada i Ministarstva demografije uređeno je i vanjsko igralište čime je zaokružena jedna lijepa cjelina.

-Budući da fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost svake godine objavljuje takve natječaje, zanima me da li se Grad planira prijaviti za još neke energetske obnove, što se tiče objekata odgoja i obrazovanja- upitao je na aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeće Grada Velike Gorice, vijećnik Darko Bekić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je nove projekte energetske učinkovitosti, jer isto očekuje i vrtić u Kolarevoj ulici, a sredstva su odobrena i za Osnovnu školu Vukovina te Osnovnu školu Nikole Hribara.

-Mi smo kandidirali i odobrena su nam sredstva za još dva projekta. To su Osnovna škola Vukovina gdje je projekt vrijedan 8,7 milijuna kuna, a od strane Fonda bit će su sufinanciran s 3,7 milijuna kuna. Mi očekujemo da će sa završetkom školske godine krenuti radovi, koje je škola u Vukovini i zaslužila. Kandidirali smo i prihvaćen nam je i projekt obnove Osnovne škole Nikola Hribara gdje je vrijednost projekta vrijedna 22,5 milijuna kuna, od čega Fond sufinancira 8,3 milijuna kuna- najavio je buduće projekte energetske obnove gradonačelnik Dražen Barišić.

Objavljeno u Velika Gorica

Radovi na energetskoj obnovi Dječjeg vrtića Slavuj u Novakima privedeni su kraju, a tim povodom danas je održana i završna konferencija. Kako je istaknula ravnateljica vrtića Gordana Supanc ovo je bila prva sveobuhvatna obnova objekta vrtića od 1986. godine, čime su mališani početkom nove pedagoške godine dobili kvalitetnije uvjete boravka.

Sami radovi obuhvaćali su obnovu i zamjenu dijelova vanjske toplinske ovojnice zgrade, rekonstrukciju kotlovnice i ugradnju solarnih sustava pripreme PTV-a te modernizaciju sustava rasvjete i instalaciju sustava za zaštitu od djelovanja munje. Ukupna vrijednost radova bila je gotovo 1,8 milijuna kuna, a uz proračunska sredstva, projekt je sufinanciran i sredstvima iz EU fondova kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

-Izuzetno mi je drago da je projekt energetske obnove napravljen sukladno svim zadanim projektnim zadacima i vremenskim okvirima. Također, raduje me i što djeca koja polaze vrtić sada u njemu borave puno ugodnije- istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Dobre vijesti stigle su na adresu Općine Dubravica kojoj je odobren projekt energetske obnove općinske zgrade, čija je izgradnja započela 1926. godine, da bi 1935. bili završeni svi radovi čime je tadašnja Općina uselila u nove prostore. Kroz godine se zgrada obnavlja, a posljednja adaptacija datira iz 1995. godine. Sada je došlo vrijeme za novu, energetsku obnovu.

-Pred nama je još jedan hvale vrijedan projekt, za koji su nam bespovratna sredstva osigurana u najvišem mogućem iznosu što također raduje. Mi u svome proračunu trebamo osigurati 200 tisuća kuna, kako bi se realizacija mogla izrealizirati. Ja vjerujem kako će sve biti najkasnije završeno u prvoj polovici 2019. godine- sa zadovoljstvom će načelnik Marin Štritof.

Ukupna vrijednost investicije je gotovo 455 tisuća kuna, od čega je iz fondova Europske unije Općini osiguran najviši mogući iznos sufinanciranja u iznosu većem 255 tisuća kuna. Projekt predviđa kompletnu rekonstrukciju zgrade što uključuje postavljanje nove fasade, štedljivijih klima uređaja, kao i nove stolarije čime bi se na godišnjoj razini trebalo štedjeti do 70 posto energije.

Uz energetsku obnovu općinske zgrade za koju se treba raspisati javna nabava, Općina je trenutno u projektu modernizacije javne rasvjete prema ESCO modelu, čime će se odabirom najboljeg ponuđača zamijeniti 550 svjetiljki, štedljivijom LED rasvjetom.

Objavljeno u Dubravica

Općina Jakovlje s uspjehom je prošla na još jednom natječaju. Naime, Općini je od strane Zagrebačke županije osigurano 60 posto bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Uređenje postojeće građevine – zgrade za sport i rekreaciju u Jakovlju“.

Dobivenim sredstvima energetski će se obnoviti zgrada sportskom doma Dinama iz Jakovlja, koji trenutno okuplja 138 članova, koji će završetkom ovog projekta dobiti bolje uvjete za održavanje treninga i utakmica, sastanaka i ostalih događanja koja organizira klub.

Kako su nas izvijestili iz Općine realizaciji ovog projekta pristupilo se s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, čime će se doprinijeti očuvanju okoliša i smanjenju korištenja fosilnih goriva.

Objavljeno u Jakovlje
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti